Historiens dyreste: Bilgigant tilbagekalder tusindvis af elbiler

Hyundai Motor gør klar til den dyreste tilbagekaldelse af elbiler i historien

Hyundai står over for at skulle udskifte batterierne i flere eksemplarer af elbilen Kona Electric. Foto: Hyundai
Hyundai står over for at skulle udskifte batterierne i flere eksemplarer af elbilen Kona Electric. Foto: Hyundai

I efteråret 2020 tilbagekaldt Hyundai 77.000 eksemplarer af elbilen Kona Electric på verdensplan, da softwaren skulle opdateres.

Men nu tilbagekalder Hyundai igen 82.000 elbiler på verdensplan, og selvom det i global skala ikke er et stort antal biler, så kan det ifølge Financial Times blive den dyreste tilbagekaldelse af elbiler i historien.

Årsagen til, at tilbagekaldelsen anslås at koste op mod en billion won, svarende til cirka 5,5 milliarder kroner, er, at batterierne nu angiveligt står til at skulle udskiftes i elbilerne.

Denne gang går tilbagekaldelsen på 76.000 eksemplarer af Kona Electric samt eksemplarer af Ioniq og nogle elektriske busser, som er bygget mellem november 2017 og marts 2020. Alle bilerne bruger batteripakker bygget på LG Chem-fabrikken i Nanjing i Kina.

- Det vil blive den dyreste tilbagekaldelse i elbilindustrien indtil videre, fordi andre elbilproducenter har kunnet nøjes med at opdatere softwaren til batteriernes systemer, hvilket er forholdsvis billigt, siger Lee Hang-koo, som er rådgiver ved Korea Automotive Technology Institute, ifølge Financial Times.

Så imponerende hurtigt kan den lade: Ny elbil er landet

Kan køre videre i bilen
Til Ekstra Bladet oplyser Hyundai Danmark, at det endnu ikke vides, om tilbagekaldelsen også omfatter biler solgt i Europa. Bilimportøren understreger, at man sagtens kan køre videre i sin Kona Electric.

'Vi er i gang med at undersøge sagen nærmere. Indtil videre kan man fortsætte med at anvende bilen, som man plejer,' oplyser Hyundai Danmark.

Danskerne køber mange af disse biler: Nu falder denne model i pris