Hjulbolte løsnet igen: Sabotør på fri fod

Politiet håber på hjælp fra offentligheden efter endnu en sag om bilist, der opdager, at en gerningsmand har løsnet hjulboltene på deres bil

Efter flere tilfælde af bilister, der opdager, at hjulbolte på deres biler er blevet løsnet, håber politiet på offentlighedens hjælp. Foto: Colourbox
Efter flere tilfælde af bilister, der opdager, at hjulbolte på deres biler er blevet løsnet, håber politiet på offentlighedens hjælp. Foto: Colourbox
Følg Biler

Midt- og Vestsjællands Politi har gennem flere uger haft problemer med en endnu ukendt gerningsmand, der løsner hjulboltene på parkerede biler.

Alene i denne uge har der været to tilfælde af bilejere, der har ringet ind for at fortælle, at deres hjulbolte har været løsnet.

Første tilfælde var mandag, hvor en 41-årig mand fra Jyllinge først opdagede, at hjulene på hans bil sad løse, da han kørte af sted i bilen.

Onsdag var den så gal igen, da en 63-årig kvinde fra Roskilde så, at møtrikkerne på venstre forhjul var blevet løsnet på hendes bil, der stod parkeret ved en haveforening.

Ikke drengestreger
Politiet understreger på det kraftigste, at der på ingen måde er tale om 'drengestreger'.

- Det kan gå grueligt galt for både bilisten selv og andre sagesløse trafikanter, hvis man taber et hjul, mens man kører og dermed formentlig mister herredømmet, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi, til Ekstra Bladet.

- Derudover er det ganske strafbart, fordi man bringer andres liv i fare, siger han.

Selv om der har været flere tilfælde, har politiet endnu ikke fået henvendelser, der har kunnet føre til en opklaring.

- Vi har desværre ikke fået henvendelser på nogen af de her sager fra andet end bilejerne selv. Så hvad motivet for at gøre det er, har vi ikke fundet ud af endnu, siger Martin Bjerregaard til Ekstra Bladet.

Denne bil får du aldrig råd til: Dyreste nye bil nogensinde

Gå en tur rundt om bilen
Fordi den kriminelle handling ofte foregår om natten, opfordrer Martin Bjerregaard bilejere til at være påpasselige.

- Det, man lærte, da man tog kørekort, om, at man skal gå en tur rundt om bilen, inden man kører for at kontrollere, at alt er i orden, skal man måske gøre i særlig grad lige nu. Hav særlig fokus på hjulene, og tag eventuelt fat i hjulboltene og tjek, om de sidder løst, siger han.

Hos politiet vil de meget gerne høre fra borgere, der har set noget mistænkeligt, så de kan komme tættere på en opklaring.

- Hvis man er oppe en sen nattetime, og man ser én sidde på hug ved siden af bilens hjul, så råb vedkommende an, og ring til politiet, siger Martin Bjerregaard.

Har du set noget mistænkeligt, så ring 114, lyder opfordringen.

Politiets scannerhøst på 90 dage: 110.000 har rod med bilforsikringen

Hvor farlige situationer, der kan opstå, når man mister et forhjul, demonstrerede denne britiske kvinde for nylig (video: Newsflare):

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby