Højdespringer i varebilssalg: Dette mærke sælger amok

De første seks måneder af 2016 har været fantastiske for Ford. Salget går forrygende og bilerne ruller ud af salgslokalerne

Ford er den nye højdespringer i varebilssalg. Foto: Polfoto
Ford er den nye højdespringer i varebilssalg. Foto: Polfoto
Følg Biler

Det går godt!

Det ser i hvert fald sådan ud, når man kigger på salget af Fords varebiler. De første seks måneder af 2016 har mærket nemlig solgt flere varebiler end de gjorde i hele 2013.

Det viser tal fra De Danske Bilimportører.

Samtidigt har Ford taget den gule førertrøje i salget, hvor de er spurtet forbi ærkekonkurrenten Volkswagen. Faktisk har Ford solgt knap 4.000 varebiler i første halvår af 2016, mens Volkswagen har solgt 2.601 styk.

Vidste du det? Her er forskellen på hvidt og blåt byskilt

Napper kæmpe del af markedet
Salget er ikke kun et resultat af et voksende marked, for Ford har tilranet sig en stadig større luns af det samlede salg.

I 2010 havde Ford 9,8 procent af det samlede varebilssalg, hvilket var nok til en andenplads på varebilsmarkedet i Danmark. Rivalen Volkswagen havde samme år en markedsandel på knap 20,7 procent, og havde dermed solgt mere end dobbelt så mange biler.

Efter dieselgate: VW gør det umulige

Kamp om andenpladsen

I år ser det noget anderledes ud mellem de to kamphaner. Ford har indtil nu i 2016 en markedsandel på 20,6 procent, og Volkswagen indtager andenpladsen med en markedsandel på 13,6 procent.

Renault puster Volkswagen i nakken og er kun 25 biler bagefter og har en markedsandel på 13,5 procent. Det bliver spændende at se, om Renault når at indtage andenpladsen, inden 2016 er slut.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind