Højere brændstofpriser gør bilferien dyrere

Bilister skal finde en større pengepung frem, når de tanker bilen på sommerens bilferie, for listeprisen på både benzin og diesel er steget i forhold til sidste år

Brændstofpriserne er højest i lande som Holland og Italien. Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix
Brændstofpriserne er højest i lande som Holland og Italien. Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix
Følg Biler

Hvis du er en af de mange danskere, der har droppet charterrejsen og i stedet planlægger at smide familien på bagsædet og drøne gennem Europa på en bilferie, så skal du huske at lægge lidt ekstra penge til side til brændstof.

Listeprisen på både benzin og diesel er nemlig steget en del siden sidste sommer.

Det viser en gennemgang af brændstofpriserne, som FDM har foretaget i 12 europæiske lande.

Siden sidste sommer er brændstofpriserne i Europa i gennemsnit steget med mere end 1 kr. pr. liter. Benzinprisen er steget med 1,02 kr. pr. liter siden juni 2017, og alene i Danmark er den steget med hele 1,30 kroner.

Dieselprisen er i gennemsnit steget med hele 1,39 kr. pr. liter, og hvis du planlægger at bruge meget af bilferien i det franske, og du kører rundt i en dieselbil, så skal du helt sikkert have den store pengepung frem i forhold til sidste år.

I Frankrig er dieselprisen nemlig steget med hele 2,05 kr. pr. liter i forhold til juni 2017.

Biludlejningsselskaber flår familier: Autostole koster kassen

Så meget dyrere bliver ferien til Italien
Helt konkret betyder de højere brændstofpriser, at du skal finde 172 kroner flere penge op ad lommen i forhold til sidste år, hvis du skal den 3100 kilometer lange tur frem og tilbage til Gardasøen i Italien i en dieselbil. Hvis du kører i en benzinbil, kan du nøjes med at finde 168 kroner flere penge frem.

- Det er ikke en forskel, der slår bunden ud af noget feriebudget, men dog en lille stigning. Da der er tale om listepriser, kan man godt finde lavere priser undervejs, siger forbrugerøkonom i FDM, Ilyas Dogru, til sit eget medie og fortsætter:

- Eksempelvis er det dyrest at tanke på stationer langs motorvejen, mens det ofte er billigere at tanke på enten ubemandede stationer, eller i områder hvor der er flere tankstationer.

FDMs gennemgang viser også, at der er forskel på prisen i de enkelte lande. Holland og Italien er de dyreste lande at tanke benzin i, mens Tjekkiet og Østrig er de billigste. Også på diesel er Italien det dyreste land.

I Holland ligger benzinprisen på 12,36 kr. pr. liter, og i Tjekkiet ligger prisen på 9,59 kr. pr. liter, hvilken er en forskel på hele 2,77 kr. pr. liter.

- Går turen til Gardasøen, kan man med fordel tanke bilen i Østrig frem for Italien, der har nogle af de højeste brændstofpriser i Europa. Tanker man 50 liter benzin i Østrig, er der 131 kr. at spare i forhold til i Italien. På samme måde er der ingen grund til at fylde tanken i Danmark inden afgang. Der kan være lidt at spare, hvis man venter, til man er i Tyskland, siger Ilyas Dogru.

Her er de værste (og bedste) bilister på kør-selv-ferien

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?