Hør selv: Så vildt lyder Le Mans om natten

Husk lyd: En stor del af Le Mans er lyden fra racerbilerne, og den skærer særligt klart igennem om natten

Her får du rå motorlyd fra Tertre Rouge-svinget - husk lyd. Video: Niels Friis

(LE MANS) Ekstra Bladet: Advarsel: Hvis du synes, motorlyd er noget værre larm, så skal du ikke læse videre. For følgende handler ikke om andet.

På Le Mans er det en god idé at medbringe ørepropper.

Racerbilerne larmer en kende mere, end man er vant til fra helt almindelige biler, og hvis man har planer om at skulle sove bare en smule i nærheden af banen, er ørepropper påkrævede.

Til gengæld kan det være en ren nydelse at tage ørepropperne ud for bare at lytte til lyden fra de brutale racerbiler.

Vi har her optaget en kort video fra Tertre Rouge-svinget på Le Mans - svinget lige inden racerbilerne trykker pedalen i bund på den første af langsiderne efter start/mål.

I videoen får du lyden af racernes hårde, hårde acceleration ned ad Mulsanne-langsiden.

Videoen er optaget ved 01-tiden i nat - lige inden det begyndte at gå helt galt for Toyota - for særligt om natten kan lyden noget helt specielt.

Her kan det være vanskeligt at se andet end lyset fra racerne, når de passerer i høj fart, og derfor er lyden det, der står tilbage som det mest markante.

Se også: Derfor skifter amatører hjul på Le Mans-racer

Brutal og skrigende
Hybridracerne fra Porsche og Toyota er blandt feltets kedeligste, hvad angår lyden, og en sagte brummen er alt, hvad det kan blive til.

LMP2-racerne har omvendt en karakteristisk lyd, hvor særligt knaldene under nedbremsning kan få hårene til at rejse sig.

Magnussens racer og resten af feltet af Corvette-racere har altid været kendt for den dybe, dybe lyd, og sådan er det fortsat i tæt konkurrence med Nicki Thiims og Marco Sørensens Aston Martin.

Porsche 911 RSR, som Porsches racerudgave af den almindelige 911 hedder, har en høj, nærmest skrigende lyd, som skærer noget mere gennem lydbilledet, end man ellers har været vant til fra Porsches racerudgave af den klassiske sportsvogn.

Læn dig tilbage, og nyd lyden fra Le Mans.

Se også: Derfor skal du følge med i Le Mans: Din egen bil bliver bedre af de hårde racerløb

5 kommentarer
Vis kommentarer