Hurtigere end en F1-bil: Vild elbil smadrer 20 år gammel rekord

Med en tid på 39,9 sekunder har den elektriske racer Volkswagen ID.R sat ny rekord på den legendariske Goodwood Hillclimb-bane

Denne lynhurtige elektriske racer ID.R har endnu en gang slået en banerekord. Foto: VW
Denne lynhurtige elektriske racer ID.R har endnu en gang slået en banerekord. Foto: VW

Der er kommet fart på elbilerne, og Volkswagens elektriske racer ID.R er ingen undtagelse - raceren slår rekord på rekord.

Sidste år satte elbilen ny rekord på Pikes Peak International Hillclimb i Colorado, og tidligere i år satte den ny omgangsrekord for elbiler på Nürburgring Nordschleife-banen.

I denne weekend har ID.R kørt endnu en rekord hjem ved at klare hillclimb-banen på Goodwood Festival of Speed i tiden 39,90 sekunder.

Dermed slog ID.R den hidtidige rekord på 41,60 sekunder, der blev sat af Nick Heidfeld for 20 år siden i en McLaren Formel 1-racer.

Høj danskerfavorit får elektriske kræfter

Det oplyser Volkswagen i en pressemeddelelse.

ID.R gennemkørte den 1,87 km lange Goodwood-bane med en gennemsnitshastighed på 163,15 km/t. Bag rattet sad den dobbelte Le Mans-vinder Romain Dumas.

- Goodwood Festival of Speed Hillclimb er et af de mest ikoniske hillclimb-løb i verden. Banen er smal og svær at mestre, og der er ingen plads til at begå fejl. Dumas og hele Volkswagens team leverede en fejlfri præstation og kunne sætte ny rekord, siger Sven Smeets, direktør for Volkswagen Motorsport, i pressemeddelelsen.

Lille Tesla scorer topkarakter i sikkerhedstest

Store forandringer
ID.R vejer inklusiv fører 1.100 kg og drives af en elmotor, der yder 500 kW og 650 Nm. De mange elektriske kræfter er nok til, at ID.R kan sprinte fra 0-100 km/t på kun 2,25 sekunder og nå en topfart på 270 km/t.

Hos Volkswagen ser de rekorden som et udtryk for, hvilken udvikling elbiler gennemgår i disse år.

- Bilverdenen og motorsport gennemgår store forandringer i disse år. Elbiler bliver stærkere og stærkere, og det er fantastisk at se dem kører lige op med racerbiler, der kører med forbrændingsmotorer. I 2018 kørte vi også med ID.R på Goodwood, hvor den satte en tid på 43,86 sekunder, men i år var bilen 3 sekunder hurtigere. Det fortæller noget om vores udvikling af bilen, siger Sven Sweets.

Hver anden nye bil i Norge kører på elektricitet

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær