Hvem prøver du at imponere? Denne effekt har en lækker bil på kvinder

En luksusbil gør indtryk, men hvis du er på udkig efter en hustru, så bør du måske overveje en lidt mere fornuftig vogn

Mænd, der vælger en ny, pålidelig bil, har mere ægtemands-potentiale, viser ny undersøgelse. Foto: Colourbox
Mænd, der vælger en ny, pålidelig bil, har mere ægtemands-potentiale, viser ny undersøgelse. Foto: Colourbox

Hvilken bil ville du købe, hvis du fik 125.000 kroner i hånden?

Mange benzinglade mænd ville muligvis gå efter den ekstravagante løsning: En brugt bil med mange år på bagen, men til gengæld et prestigefyldt emblem på fronten, lysebrune lædersæder og måske en kraftfuld motor, der ikke lader sig mærke af, at hestene ude foran har løbet over 200.000 kilometer.

Skal man tro en ny amerikansk undersøgelse, så er det dog den helt forkerte strategi, hvis man gerne vil finde sig i en hustru. Undersøgelsen, der er lavet af forskere fra universiteterne i Michigan og Buffalo og første gang beskrevet af Independent, viser nemlig, at mænd, der kører i en luksuriøs bil, anses for at være mindre tilbøjelige til at indgå i et længerevarende forhold.

Der skal i stedet en helt anden type bilkøb til, hvis man har den slags intentioner.

Topkarakter til pålidelig bil
Undersøgelsen er baseret på svar fra 375 studerende mænd og kvinder, der er blevet præsenteret for to mænd, som hver især har fået 125.000 kroner at købe bil for. Ud fra mændenes bilkøb er de studerende herefter blevet bedt om at vurdere deres forældreegenskaber, hvor interesserede de er i forhold, og hvor attraktive de er.

Mens den ene mand køber en lidt billigere, brugt bil og bruger de sidste penge på ny lakering, større fælge og et imponerende musikanlæg, så køber den anden en ny bil på grund af dens pålidelighed.

Og det er altså sidstnævnte, der scorer flest point på barometret for ægtemands-potentiale. Han får ikke alene topkarakter for sit potentiale som livspartner, men også som forælder og forsørger.

En tilbagekaldelse af bilerne er sandsynlig, siger VW Danmark. Arkivfoto: Mogens Flindt Biler Populære biler ramt af fejl: Advarer mod at bruge midtersæde

En tur på bagsædet
Har man allerede kastet sine penge efter større fælge og musikanlæg, så er alt håb dog ikke ude.

Ifølge undersøgelsen får manden med den prangende, brugte bil point for sine anstrengelser for at sikre sig en mage, og respondenterne mener desuden, at han er mere attraktiv for kvinder, der leder efter korte seksuelle forhold.

- Deltagerne demonstrerede en intuitiv forståelse for, at mænd, der investerer i ekstravagante ting for at udstille dem, har en reproduktiv strategi med højere 'parringsindsats' og større interesse for kortsigtede seksuelle forhold, samt lavere interesse for langsigtede romantiske forhold end mænd, der gør sig praktiske overvejelser om deres investeringer, forklarer Daniel Kruger fra universitetet i Michigan.

Jessica Kruger, der er forsker ved universitetet i Buffalo, tilføjer:

- Dette står i modsætning til den opfattelse, at mænds iøjnefaldende udstilling af ressourcer virker attraktivt på kvinder, fordi det signalerer forventet fremtidig investering i partnere og især i afkom.

Hvis du skulle stå i den heldige situation, at du skal have ny bil for 125.000 kroner og på et tidspunkt gerne vil køre en tur med en hustru, så er der altså ikke andet for end at smutte ned til forhandleren efter en af de små praktiske biler med automatisk nødremse, bakkamera og måske endda isofix til en fremtidig autostol.

Dieselskandalen tvang Audi til at tilbagekalde 850.000 biler sidste år. Nu gælder det 60.000 nye biler. Foto: Christoph Schmidt/AP/Ritzau Scanpix Biler Nu er den gal igen: Gigant må stoppe levering af 60.000 nye biler

54 kommentarer
Vis kommentarer