Hyundai retter snude på populær model

I30 får en visuel overhaling og turbokræfter

Hyundai løfter i30 med turbomotor og ny grill. (Foto: Hyundai)
Hyundai løfter i30 med turbomotor og ny grill. (Foto: Hyundai)

Hyundais har valgt at give sin mellemklasse-model i30 en visuel overhaling på trods af, at bilen først blev introduceret i 2012 og altså ikke har mange år på bagen. Mest tydelig er en ny snude i form af gril, som ensretter i30 med resten af Hyundai-modelprogrammet.

Turbo-modellen kommer kun til Danmark som 5-dørs. (Foto: Hyundai)
Turbo-modellen kommer kun til Danmark som 5-dørs. (Foto: Hyundai)

Det sportslige indslag
Vigtigste nyhed er dog under hjelmen, hvor der nu findes en 1,6-liters turbomotor proppet med bøffer. Navnet er T-GDI, og motoren yder 186 hk ved 5.500 o/min. Momentet er på 265 Nm ved 1.500 til 4.500 0/min. Forbruget er på 13,7 km/l, men til gengæld kan du runde 100 km/t på otte sekunder. Med motoren kommer i30 i en særlig Turbo-variant, som er sat op som semi-GTI. Den bliver topmodellen med sportsundervogn, 18 tommer fælge og mere direkte styrtøj.
 

Toyotas brintbil Mirai lander i Danmark til næste sommer. Brintbilen udleder kun rent vand som udstødning. (Foto: PR) Biler Brintbilerne vælter frem

Turbo kommer kun i 5-dørs variant, men får særlige LED-lygter, to udstødningsrør, sportsstole, sportsure og kontrastsygninger i rød på rat og gearknob – så alle på villavejen er sikre på, at du har den hurtigste koreaner i kvarteret.

 

Turbo-modellen får kabinen piftet op med røde sygninger, gearknop og sportssæder. (Foto: Hyundai)
Turbo-modellen får kabinen piftet op med røde sygninger, gearknop og sportssæder. (Foto: Hyundai)

Letvægtsmotor
Mindste benzinmotor, kaldet Gamma, på 1,4-liter har fået en kur, som konen kunne bruge – den har tabt sig 14 kg, så den nu kun vejer 87 kg. Den nye motor hedder i stedet Kappa, ydelsen er stadig 100 hk og 134 Nm, og takket være vægttabet, er motoren blevet mindre fordrukken, så i30 nu kører 17,8 km/l med mindste benzinmotor – igen kunne man ønske, at Hyundai kunne give konen samme tur.
 

Biler Test: Audi's lille pitbull

Sidst, men ikke mindst, kan du nu fremover købe dieselvarianterne af i30 med Hyundais egen 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse. Førhen kunne man nemlig kun vælge mellem manuelt gear eller en noget gammeldags konventionel 6-trins automatgearkasse.

Hos Hyundai Danmark er priserne endnu ikke fastsat, forklarer pressechef, Annegrethe Skovby.

- De faceliftede modeller lanceres tidligt næste år i februar eller marts. I30 Turbo kommer hen over sommeren. Men priserne kender jeg ikke endnu. Men der bliver selvfølgelig skævet til konkurrenterne, udtaler Annegrethe Skovby.

0 kommentarer
Vis kommentarer