Annonce:
Annonce:

Hyundai vil lade dig købe kaffe og bestille mad fra bilen

Det koreanske mærke er den seneste bilproducent, der kaster sig ud i at udvikle software til shopping via bilen

I USA er det allerede muligt at bestille en donut og betale for benzin via bilen, og nu vil Hyundai udvikle et system, der blandt andet lader dig bestille kaffe. Foto: Colourbox
I USA er det allerede muligt at bestille en donut og betale for benzin via bilen, og nu vil Hyundai udvikle et system, der blandt andet lader dig bestille kaffe. Foto: Colourbox
Annonce:
Følg Biler

Inden længe vil det blive helt naturligt at bestille og betale for fastfood, kaffe, benzin og parkering fra førersædet i bilen.

Flere bilproducenter er i gang med at udforske mulighederne for at udnytte de store infotainmentsystemer i nye biler, og den seneste i rækken er Hyundai. Den koreanske producent vil til at begynde med gøre føreren i stand til at betale for kaffe, brændstof og parkering via bilens touchskærm. Det skriver mediet Car and Driver.

Tanken er, at føreren herved kan undgå at svinge dankortet eller fumle efter kontanter i drive-in banen eller på benzinstationen - selv om det dog stadig vil være nødvendigt at stige ud og tanke den købte benzin.

Annonce:

På sigt skal det også være muligt at bestille fastfood og betale for opladning af elbilen via systemet, som Hyundai samarbejder med den amerikanske softwarefirma Xevo om. Systemet er dog stadig under udvikling, og den koreanske producent regner ikke med at have det klar før 2019 eller 2020.

Bestil en donut i bilen
Selv om vi endnu ikke har set meget til teknologien herhjemme, så halter Hyundai faktisk allerede lidt efter nogle af konkurrenterne.

I februar sidste år lancerede Jaguar og Shell eksempelvis en app til bilproducentens infotainmentsystem, der gør det muligt at betale for brændstof på Shell-tankstationer i Storbritannien.

Og så har den amerikanske bilgigant GM søsat en markedsplads-platform i to millioner biler, hvorfra det ifølge Car and Driver blandt andet er muligt at bestille mad fra Dunkin' Donuts og TGI Fridays, betale for benzin på Shell og ExxonMobil og reservere og betale for parkering via firmaet Parkopedia.

Platformen er i øvrigt lavet i samarbejdet med med det softwarefirma, som Hyundai nu også samarbejder med.

Nummerpladen bliver digital: Koster kassen, men kan bruges til reklamer

Annonce:

Nye muligheder
Baggrunden for, at producenterne interesserer sig så meget for shoppingmulighederne i bilen er ifølge Car and Driver, at det åbner for nye indtjeningsmuligheder. Ikke mindst når man ser lidt længere frem tiden, hvor bilerne i stigende grad vil blive selvkørende.

Producenterne vil på den ene side kunne tage betaling for at lade firmaer handle med bilejerne, og på den anden side vil de kunne sælge brugernes data - på samme måde som sociale medier gør det i dag.

Der kan dog gå en rum tid, før vi ser de nye muligheder i Danmark. I lighed med GM vil Hyundai udvikle sit system til det amerikanske marked til at begynde med. 

Afvist af Mercedes: Nu indgår Apple samarbejde med udskældt bilgigant

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: