Annonce:
Annonce:

Igen, igen: Disse bilejere er de mest tilfredse

Du er mest tilfreds med din bil, hvis du kører i en tysker

Hvis du sidder bag rattet af en bil med dette mærke, er du sandsynligvis ganske tilfreds med din bil. Foto: Christian Schacht
Hvis du sidder bag rattet af en bil med dette mærke, er du sandsynligvis ganske tilfreds med din bil. Foto: Christian Schacht
Annonce:
Følg Biler

Hvad er vigtigt, når du skal kigge efter ny bil? 

Hvis ejertilfredshed er et af de punkter, der er vigtigt for dig, så skal du måske tage at kigge mod Tyskland, for noget tyder på, at BMW kan skabe tilfredse kunder.

I hvert fald topper det tyske mærke for sjette år i træk FDMs AutoIndex-undersøgelse som det bilmærke, bilejerne samlet set er mest tilfredse med.

På andenpladsen ligger Mercedes-Benz, mens Volvo og Toyota kører sig ind på en tredje- og fjerdeplads.

FDM har nu i 15 år bedt de danske bilejere vurdere tilfredsheden med deres bil, og deres undersøgelse viser, at tilfredsheden kun er steget gennem årene - både når det gælder selve bilen og oplevelsen hos forhandleren og værkstedet.

Annonce:

- Bortset fra prisen er der ikke mange fingre at sætte på BMW. Men det er ikke bare bilens kvalitet, ejerne er tilfredse med. BMW formår også at levere en god service hos forhandleren og især på værkstedet, hvor de har oppet sig. Her går BMW i år hele ni pladser frem og overgås kun af Toyota, siger Søren W. Rasmussen, bilteknisk redaktør på FDMs medlemsmagasin Motor, i en pressemeddelse.

Tilfredshedsundersøgelsen afslører også, at der ikke nødvendigvis er sammenhæng mellem højt salgstal og stor tilfredshed.

De mest solgte bilmærker kommer først længere nede af listen.

- Til gengæld er kvaliteten af bilerne dybest set lige god i midten af AutoIndex. Her er det interessant, at eksempelvis VW og Skoda ligger side om side. Det er med til at slå fast, at Skoda langtfra er et andenrangsprodukt. Tværtimod, siger Søren W. Rasmussen.

Fiskers nye bil præsenteres snart

Franskmand i den tunge ende
Mens de tyske mærker kan prale med at have indtaget top 2, ser det værre ud for det franske mærke Peugeot, som ellers har solgt i stor stil herhjemme i Danmark.

Mærket er havnet i den tunge ende af tilfredshedsundersøgelsen.

Annonce:

- I forhold til vurderingen af forhandleren og værkstedet klarer Peugeot sig hæderligt, men mærket imponerer ikke, når det kommer til brugen i det daglige. Det samme gælder mærker som Kia og Citroën, og det kan skyldes, at mange skuffes over en kvalitet, der ikke er lige så god som prisen, siger Søren W. Rasmussen.

AutoIndex er gennemført af Loyalty Group for FDM blandt 40.679 danske bilejere.

Undersøgelsen er gennemført i perioden januar-marts 2017.

I det samlede svar vægtes bilens kvaliteter med 40 procent, mens vurderingen af værksted, forhandler og loyalitet over for mærket vægtes med hver 20 procent.

Bizart: Kyssede en Kia 50 timer i træk

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: