Ikonisk superbil vurderet til 150 millioner: Så høj blev prisen

Hammerslagssprisen landede et stykke under det, bilen på forhånd var vurderet til

Denne sjældne McLaren F1 blev i weekenden solgt for et svimlende højt millionbeløb på auktion i USA. Foto: RM Sotheby's
Denne sjældne McLaren F1 blev i weekenden solgt for et svimlende højt millionbeløb på auktion i USA. Foto: RM Sotheby's

En meget sjælden McLaren er i denne weekend blevet solgt til et gigantisk millionbeløb på auktion. Som Ekstra Bladet tidligere har fortalt, havde auktionshuset RM Sotheby's skyhøje forventninger til den ekstreme McLaren.

Bilen, en McLaren F1 'LM Spec' fra 1994, blev på RM Sotheby's auktion i Monterey i Californien solgt for 19,8 millioner amerikanske dollars, som svarer til cirka 133 millioner kroner.

Det oplyser RM Sotheby's i et tweet.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

På forhånd havde auktionshuset vurderet, at bilen ville indbringe mellem 140 og 154 millioner kroner, så virkeligheden kunne ikke helt måle sig med forventningerne.

Biler Legendarisk Bond-bil spækket med gadgets solgt for svimlende beløb

Én af to
Den solgte McLaren F1 er en meget sjælden sag. I udgangspunktet er en McLaren F1 altid sjælden, for der blev kun fremstillet 106 eksemplarer, hvor af kun 64 ifølge RM Sotheby's blev godkendt til brug på offentlig vej.

Denne F1 er desuden den ene af kun to i verden, som har fået eftermonteret det såkaldte 'LM Spec'.

Tilbage i 1995 vandt McLaren 24-timers løbet Le Mans med en hårdfør GTR-udgave af den almindelige McLaren F1.

For at fejre triumfen sendte McLaren fem F1-modeller på markedet med betegnelsen LM. Bilerne var groft sagt GTR-modeller godkendt til kørsel på offentlig vej.

Det er denne LM-pakke, som den nu solgte bil har fået eftermonteret hos McLaren i Storbritannien.

Hvor meget er denne rustne Maserati værd? Adskillige millioner, mener auktionshus, som sælger bilen. Foto: RM Sotheby's Biler Rustbunke var forsvundet i 50 år: Nu kan den blive solgt for millioner

Motorydelsen er i LM Spec-bilen blevet hævet fra 600 hk til 680 hk, mens støddæmperne er blevet skiftet ud med hårdere af slagsen, og bilen har fået en markant hækvinge.

Modsat, som det var tilfældet i de fem originale LM-modeller, har McLaren til gengæld ikke pillet alt komforten ud af kabinen i dette eksemplar.

Tværtimod har de øget komfortniveauet og skiftet bilens gamle, sorte kabine ud med en ny cremefarvet læderstue.

I flere år stod denne gule Lamborghini gemt i en tysk lade, og nu skal bilen sælges på auktion. Foto: RM Sothebys Biler Bilikon blev gemt i en tysk lade: Vurderet til otte millioner

Rustbunke solgt for millioner
Mange andre biler var også under hammeren på auktionen. Blandt andet en meget speciel - og meget rusten - Maserati, som Ekstra Bladet har fortalt om.

Den noget ramponerede Maserati blev vurderet til en hammerslagspris på mellem 3,3 og 4,7 millioner danske kroner.

Maseratien blev solgt til cirka 3,6 millioner kroner.

Denne Porsche blev købt i 1957 af en dansk mand, og nu er den solgt for adskillige millioner. Foto: RM Sothebys Biler Eneste eksemplar: Dansk Porsche solgt for stort millionbeløb

41 kommentarer
Vis kommentarer