Annonce:
Annonce:

Italiens antiterrorkorps opgraderer: Så vild er den nye patruljevogn

Det italienske gendarmeri skal fremover køre i skudsikre amerikanske firehjulstrækkere fra Jeep

De 19 specialbyggede Jeep Grand Cherokee har blandt andet fået skudsikre ruder og dæk. Foto: Jeep
De 19 specialbyggede Jeep Grand Cherokee har blandt andet fået skudsikre ruder og dæk. Foto: Jeep
Annonce:
Følg Biler

Der er en ny 'gazzella' i flokken.

Det italienske gendarmeri, Carabinieri, har altid været et særdeles veludrustet politikorps, når det kommer til vognparken. Siden Anden Verdenskrig har korpset primært kørt i italienske biler, og især patruljevognene fra Alfa Romeo har bidraget til sammenligningen med hurtige gazeller.

Nu har gendarmerne imidlertid indkøbt 19 eksemplarer af den største firehjulstrækker på modelprogrammet hos amerikanske Jeep. Den hedder Grand Cherokee og ligner med sine firkantede former og meterbrede kølergrill noget af det længste, man kan komme fra en elegant italiensk bil.

Synet bedrager dog en del. Jeep er nemlig en del af samme FCA-koncern som blandt andet Alfa Romeo og Fiat, og Grand Cherokee deler derfor teknik med en lang række modeller fra støvlelandet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Jeep
Foto: Jeep

Annonce:

Skudsikkert karosseri og dæk
Under hjelmen ligger ikke en frådende V8'er, som man måske kunne forvente af en amerikansk firehjulstrækker, men en sekscylindret dieselmaskine, der yder pæne 190 hk. Det er dog også en af de eneste ting, der har fået lov at overleve fra den originale civilbil.

Carabinieriets nye patruljevogn er nemlig udstyret med forstærket karosseri, ruder og sågar dæk, der kan modstå angreb og riffelskud. Undervognen er også opdateret for at gøre bilen endnu mere manøvredygtig, når det skal gå stærkt. Det skriver Jeep i en pressemeddelelse.

I kabinen er der gjort plads til gendarmernes automatvåben ved siden af sæderne, og i bagagerummet hænger der et par skudsikre veste, i tilfælde af at passagererne pludselig får brug for ekstra beskyttelse.

- Slutresultatet er et taktisk køretøj, der er i stand til at sikre sikkerhed i topklasse for tjenestemænd og -kvinder, mens bilen samtidig tilbyder fremragende mekanisk pålidelighed, der gør den i stand til at påtage sig enhver mission med succes, lover Jeep i pressemeddelelsen.

(Artiklen fortsætter under billederne)

Foto: Jeep
Foto: Jeep

Foto: Jeep
Foto: Jeep

Markant flere biler sætter motorveje under pres

Annonce:

Bygget til antiterrorkorpset
Den civile udgave af Jeep Grand Cherokee er i stand til at accelerere fra 0 til 100 km/t. på 10,2 sekunder og kan maksimalt nå 190 km-mærket på speedometret. Hvordan den tunge armering har påvirket præstationerne, nævner Jeep ikke noget om, men der så heller ikke lagt op til, at patruljevognen skal fange Ferrarier på den italienske autostrada.

Hertil råder gendarmerne over langt mere passende køretøjer som Lotus Elise og Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.

De 19 SUV'er skal i stedet være en del af Carabinieriets antiterrorkorps. Den første er allerede leveret til politikorpset i Rom, og de resterende biler skal efter planen være på vejene over hele Italien inden årets udgang.

Grøn tænketank: Behold den gamle smadderkasse, hvis du vil køre grønt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

DAGENS EB+

Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: