Annonce:
Annonce:

Jakob Kjeldbjerg: - Jeg hader ofte min Porsche

Ugens Søndagsbilist: Den tidligere fodboldproff dumpede køreprøven og måtte ikke køre i sponsorbilen - en Opel Kadett

Annonce:
Følg Biler

Tv-vært Jakob Kjeldbjerg, der lige nu er aktuel i TV3-programmet 'Danmarks Modigste', har i 11 år boet i en villa i bjergene en halv times kørsel fra Nice i Frankrig. Med i hushandlen fulgte en Ford Galaxy fra 2001.

- Den gamle Galaxy, som har kørt 160.000 kilometer, er bulet og skrammet. Jeg er fuldstændig ligeglad med, hvordan den ser ud, og den kan jeg smide hunde, kvinder og børn ind i, siger Jakob Kjeldbjerg, der har bilen helt for sig selv.

- Min kone nægter at køre i den. Hun er engang gået i stå i en rundkørsel i den, og så sidder hun der - en lækker blondine, og franskmændene dytter, griner tv-værten, der til gengæld heller ikke får lov at låne sin hustrus bil - en Golf Cabriolet.

- Jeg vil ikke skamme mig over min succes

Annonce:

- Det er hendes, og den må jeg ikke køre alt for meget i. Hun mener, jeg kører fransk, fortæller Jakob Kjeldbjerg og bekræfter, at han kører aggressivt.

- Jeg har lært efter 11 år hernede, at hvis man vil frem, så kan det ikke nytte noget, at man er for sød og rar, for det er franskmændene generelt ikke i trafikken. Så hvis man vil nogen steder, så er man nødt til at være ligesom dem.

(Artiklen fortsætter under billedet)

61242694.jpg 

Faldt pladask for blærebil
Galaxyen er dog ikke den tidligere fodboldspillers eneste bil.

- Jeg har også blærebilen - russerbilen, som han konsekvent omtaler sin Porsche Cayenne Gemballa.

- Porschen købte jeg i 2011. Jeg var ude efter en Porsche Cayenne-lignende-ting, og så havde han den her brugte Gemballa. Jeg fik det der wow chok, da jeg så den, og jeg faldt pladask for den, siger Jakob Kjeldbjerg, der ikke er i tvivl om, hvilken af sine to biler, han sætter størst pris på.

Annonce:

Ender med at hade Porschen
- Min Ford Galaxy er virkelig min favoritbil, fordi jeg er lidt ligeglad med den. Det er sådan et had/kærlighedsforhold. Det er næsten umuligt at undgå en kantsten eller noget på bjergvejene hernede, og der er den sgu så rar, for det gør ikke så meget. Den diametrale modsætning er Porschen, som jeg ofte ender med at hade, for den har nogle enormt brede hjul. Det gør, at jeg snitter kantstenene med den, fordi jeg ikke er så skidegod til at køre. Og så koster det, når man skal have nye hjul på sådan en skide Porsche-ting. Så Ford'en kan det hele. Den er bare ikke så pæn, medgiver Jakob Kjeldbjerg.

(Artiklen fortsætter under billedet)

61242698.jpg 

Dumpede køreprøven - og måtte vente på sin Kadett
- Hvad var din første bil?

- Det var en Opel Kadett. Jeg var professionel fodboldspiller i Viborg. Jeg var lige blevet 18 år, og så fik jeg den her sponsorbil, som var en Opel Kadett, siger Jakob Kjeldbjerg og mindes en pinlig episode.

- Der blev taget billeder af mig ved siden af min Opel Kadett og skrevet i den lokale presse, at jeg bare lige skulle bestå køreprøven, inden jeg kunne overtage den. Så dumpede jeg selvfølgelig!

- Det var simpelthen så pinligt; En proff fodboldspiller, der måtte køres af far, fordi jeg havde dumpet køreprøven, griner Jakob Kjeldbjerg, der fik pappet et par uger senere og kunne komme omkring i Midtjylland - dog knap så ubemærket.

Annonce:

- Mit navn stod på døren. Det, syntes jeg, var vildt sejt. Jeg kan godt se i dag, at det var helt til grin. Men det var sgu en anden tid, og jeg var 18 år, siger Jakob Kjeldbjerg og bryder ud i et stort latteranfald.

- Kunne du se mig køre rundt i min Gemballa i København med 'Kjeldbjerg, TV3' på døren, spørger han retorisk og svarer selv.

- Der ville ikke gå mange nanosekunder, inden den var ridset godt til.

- Hvor mange biler har du ejet?

- Der har ikke været så mange. I Chelsea havde jeg en gammel Mercedes. Det var ikke en sponsorbil. Det eksisterede ikke dengang. Jeg vil tro, jeg har haft en seks-syv biler i alt.

(Artiklen fortsætter under billedet)

61242692.jpg 

- Når der skal laves nogle ting på bilen, går du så selv og sysler med det?

- Nej, sådan noget kan jeg overhovedet ikke finde ud af. Jeg har en lokal fyr, som kan hjælpe mig, og som kan lide at rode med de her prestigebiler. Så tager han Ford Galaxyen med også, fordi han vil holde sig på god fod med mig, så jeg kommer igen med Porschen. Jeg tror ikke, Ford'en inspirerer ham ret meget, griner Jakob Kjeldbjerg.

Annonce:

- Har du nogensinde købt en bil og fortrudt?

- Nej, jeg har aldrig fortrudt købet af en bil. Jeg har altid beholdt mine biler for længe, og det er nok en fejl. Jeg kører i dem for mange år, og så ender det med at være for sent, for så kan jeg ikke få noget for dem. Både Ford Galaxyen og Porsche Gemballaen er gode eksempler, for det er for sent at sælge dem nu - også i forhold til det økonomiske.

Siger ja tak til skrammer
- Når du engang bliver nødt til at pensionere Galaxyen, hvad bliver din næste bil så?

Annonce:

- Jeg vil nok tage ud og prøve at finde noget lignende, og står der en Galaxy fra 2006-2007-stykker, så hopper jeg nok på den. Og er der nogle skrammer, som gør, at jeg får den for en bedre pris, så siger jeg mange tak for det. Det vil være værre med Gemballaen, når den på et tidspunkt ikke kan mere. Der vil jeg sgu have det lidt svært med, hvad jeg lige skal finde på.

Vil ikke køre i en fimset blærebil
- Er der nogen biler, hvor du tænker; 'Den vil jeg ikke komme kørende i?'

- Jeg ville have det skidt med at sidde i en Ferrari eller Maserati, fordi jeg synes, det er så flashy, fortæller Jakob Kjeldbjerg og fortsætter eftertænksomt:

- Siger jeg, som kører rundt i den der Gemballa-blære-russerbil. Men det er trods alt en firehjulstrækker, hvor der er noget plads. Sådan en lille fimset blærebil - Lotus og sådan noget - det ville jeg ikke kunne holde ud. Der skal være volumen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

61242693.jpg 

- Hvad med en Berlingo. Kunne du køre i sådan én. Eller ville du synes, det er flovt?

Annonce:

- Det er jeg sgu ligeglad med. Hvis den er praktisk som min Galaxy, så ville jeg klart være interesseret. I Danmark havde min kone en Kia med en enliters motor, som, jeg syntes, var fremragende - og så til 100.000 kroner, siger tv-værten og vender igen tilbage til modsætningsforholdet - Porschen.

Porschen spildt på mig
- Gemballaen - skal man kunne køre ordentligt, for at det giver mening. Den har jo 550 heste, så den har det jo bedst på 180 kilometer i timen op opefter. Det tør jeg jo ikke. Jeg kører jo aldrig mere end 120 kilometer i timen. Den er totalt spildt på mig. Det, i sig selv er lidt grinagtigt, siger Jakob Kjeldbjerg, der dog har prøvet at teste nålen i fartmåleren.

- Én gang på den italienske motorvej var jeg lige oppe og snuse til et par hundrede kilometer i timen. Det er ikke noget, jeg er stolt af, men det skulle simpelthen prøves. Der er et kæmpe stræk op til Milano nede fra Genova med en 10-sporet vej, og det går ligeud. Det fik jeg ikke det store sus ud af, fortæller Jakob Kjeldbjerg, der testede bilens fart, kort efter han fik den.

Annonce:

- Det første forår, hvor jeg havde fået fat i Gemballaen, fik jeg syv fartbøder. Jeg blev flashet, for jeg kunne sgu ikke ramme de der 110 kilometer i timen. Jeg ramte 120 i stedet, fortæller Kjeldbjerg, der i dag er glad for, at der er radarer overalt langs de franske veje.

(Artiklen fortsætter under billedet)

55778940.jpg

Hundene har gnavet i Porschen
- Er du øm omkring din bil - må dine børn for eksempel spise kiks i den?

- I starten ville jeg ikke have hundene i Gemballaen. Pigerne måtte godt være i den, men de måtte ikke spise noget i den. Men så når vi tilbage til mit forhold til biler. Der gik sgu ikke så lang tid, så smed jeg hundene om bagi også, og så har de gnavet lidt af bagagerummet i stykker. Og det er fuldstændig til grin - den der flotte prestige russerbil - hvis jeg skulle sælge den i morgen - køberen ville jo bare stå og kigge på den og sige 'What happened to the bagagerum'. Det er jo min egen skyld - men mine hunde har jo smadret alle muligheder for at lave en trade på den. Ja og nu spiser pigerne jo også bare løs.

- Har du nogensinde haft en ulykke i en bil?

Annonce:

- Ja, det havde jeg i min Opel Kadett. Jeg havde lånt min fars trailer, da jeg skulle flytte fra Holstebro til Viborg. Jeg fik nogle lænestole af mine forældre, som jeg placerede på den der trailer. Jeg må have været lidt distræt, og jeg fik aldrig rigtig surret de der lænestole fast. Så på hovedvej A16 fløj de altså af, fortæller Jakob Kjeldbjerg og fortsætter:

- Der lå tre lænestole midt på hovedvejen. En taxa, der kørte bagved, kunne ikke undgå at brage ind i dem, så hans køler fik en skade. Han havde en ældre dame med som medpassager. Hun var sgu rystet, men det er heller ikke fedt at se tre lænestole komme flyvende imod én. Det var helt åndssvagt. Min far var sgu sur på mig, og det er fair nok.


Se klip fra 'Danmarks Modigste' her.

Kjeldbjergs Porsche.JPG

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: