James Bonds bil kan blive din: Men der skal mere end håndører på bordet

Bjergsideraceren fra James Bond-filmen 'GoldenEye' skal have ny ejer

James Bond-filmene har altid været garant for smukke biler. Her kan du se Bonds Aston Martin fra filmen 'Spectre' fra 2015. Video: Promo

Endnu en James Bond-bil skal under hammeren.

Denne gang er salgsobjektet den Aston Martin DB5, der i 1995-filmen 'GoldenEye' kan ses piske ned ad en bjergside i Monaco - ført af en ubekymret Pierce Brosnan og hans knap så begejstrede kvindelige kompagnon. Du kan se scenen her.

Pierce Brosnan kørte ræs mod en Ferrari i denne Aston Martin DB5 i James Bond-filmen 'GoldenEye'. Bilen havde allerede dengang ikon-status efter sin optræden i de tidlige James Bond-film. Foto: Bonhams
Pierce Brosnan kørte ræs mod en Ferrari i denne Aston Martin DB5 i James Bond-filmen 'GoldenEye'. Bilen havde allerede dengang ikon-status efter sin optræden i de tidlige James Bond-film. Foto: Bonhams
 

Prisen for Bond-bilen forventes at lande mellem 10 og 14 millioner kroner. Et estimat den nuværende ejer næppe beklager sig over. Han købte nemlig bilen for beskedne 1,3 millioner kroner tilbage i 2001.

Selv om det ifølge mediet Esquire dengang var nok til at gøre bilen til det dyreste stykke James Bond-memorabilia, der nogensinde var blevet solgt, så er der altså lagt op til en god handel.

Det bliver ikke mere britisk: En 3-dørs Mini lavet specielt til det kommende royale bryllup. Foto: Mini Biler Mini laver pladderromantisk bryllupsbil til royale turtelduer

Hestekræfter løber ingen vegne
Det er auktionshuset Bonhams, der står for salget ved bilfestivalen Goodwood Festival of Speed i det sydlige England 13. juli.

Aston Martin DB5-sportsvognen fra 'GoldenEye', der af mange regnes for en af de bedre Bond-film, blev bygget i 1965 og har en 4-liters motor med seks cylindre. Indvendigt er den blevet polstret med en omgang sort læder.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men ifølge Esquire er bilen stadig i stand til at opretholde en fart på 241 kilometer i timen.

Skal Pierce Brosnans eksemplar af Aston Martin DB5 generobre titlen som den dyreste Agent 007-bil til dato, vil den endelige salgspris dog skulle handles op over 22 millioner kroner.

Så meget blev den oprindelige DB5, som Sean Connery brugte i 'Goldfinger'- og 'Thunderball'-filmene i midten 60'erne, nemlig solgt for i 2010.

En Lamborghini Miura som denne vil kunne købes på auktionen i Essen, Tyskland, den 24. marts. Foto: Lamborghini Biler Kæmpe auktion: 115 ikoniske drømmebiler skal under hammeren

5 kommentarer
Vis kommentarer