Jeep'en fra helvede - topfarten er 320 km/t

Chrysler er gået amok og smider den 716 hestes Hellcat-motor i Jeep Grand Cherokee

716 heste – i en SUV. Det virker direkte sindssygt. Her ses Jeeps mere 'normale' Grand Cherokee SRT med 481 hk. (Foto: Jeep)
716 heste – i en SUV. Det virker direkte sindssygt. Her ses Jeeps mere 'normale' Grand Cherokee SRT med 481 hk. (Foto: Jeep)

Fiat Chrysler-koncernen bygger måske samtidens to mest sindssyge biler – Dodge Charger og Hellcat SRT Hellcat – som begge har en 6,2-liters Hemi-V8'er med kompressor og ufattelige 716 hk. Nu har moderfirmaet besluttet at sende motoren videre i den højbenede SUV, Jeep Grand Cherokee, og det skulle give en 0 til 96 km/t. på under tre sekunder, og en topfart på 320 km/t – I EN SUV!

Biler TV: politisk ukorrekte – men helvedes fede

Det er det amerikanske nyhedssite Motor Authority, der har snakket med en kilde i koncernen, som fortæller, at den voldsomme Grand Cherokee har fået grønt lys. Internt kaldes den Project K, men Jeep har allerede søgt om at få rettighederne til navnet Trackhawk.

Cayenne bliver en sødetablet
Der har været spekulationer om Trackhawk får firehjulstræk eller kun baghjulstræk. Hellcat-motoren producerer nemlig 880 Nm, som er nok til at pulverisere de fleste transmissioner, og så er det alt andet lige noget simplere at lave et solidt bagtøj. Men med de accelerationer, tyder alt på at Jeep-ingeniørerne har løst problemet og lavet et firehjulstræk, der kan holde.

Jeep Grand Cherokee SRT. (Foto: Jeep)
Jeep Grand Cherokee SRT. (Foto: Jeep)

Hvis topfarten på 320 km/t holder, kommer Trackhawk til at få Porsche's hurtigste Cayenne Turbo S til at virke lige så vild, som en sødetablet. Den bruger nemlig 3,8 sekunder om at runde 96 km/t., og topfarten er 'kun' 283 km/t.

Jeep fejrer påskefrokosten med maner - syv specialbyggede modeller. Denne 'Staff Car' er en hyldest til den originale Willys Jeep. (Foto: PR) Biler Jeep's vilde påskefrokost

Fiat Chrysler bygger allerede en hidsig Grand Cherokee med tilnavnet SRT, som har en variant af Hemi-motoren. Den er faktisk 6,4 liter, men uden trykladning og yder 481 hk. Den kommer dog til at spille andenviolin, når Trackhawk sandsynligvis gør verden usikker fra 2017.

10 kommentarer
Vis kommentarer