Jeep's vilde påskefrokost

Jeep fejrer påsken og sig selv med syv vilde konceptbiler

Jeep fejrer påskefrokosten med maner - syv specialbyggede modeller. Denne 'Staff Car' er en hyldest til den originale Willys Jeep. (Foto: PR)
Jeep fejrer påskefrokosten med maner - syv specialbyggede modeller. Denne 'Staff Car' er en hyldest til den originale Willys Jeep. (Foto: PR)

Jeep har en tradition for at fejre sig selv og alle de mange amerikanske fans, som nærmest skatter Jeep højere end kristendommen. Hvert år i påsken stimler tusindevis af mennesker sammen i Moab, Utah i USA til Easter Jeep Safari. Moab er nemlig den amerikanske hovedstad for offroading, og over alt kan man køre på de rød-brunlige 'slick rocks'. Men udover at mødes og fejre sig selv, har Jeep også en gave med til de mange fans – syv særlige konceptbiler.

Biler - 18. mar. 2015 - kl. 18:41 TV: politisk ukorrekte – men helvedes fede

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Jeep Staff Car

Her i Europa skylder vi stadig de amerikanske soldater og deres Willys Jeep's en tak for, at vi ikke snakker tysk. Men det er heller ikke noget, amerikanerne selv har glemt. Derfor har de bygget denne 'Staff Car', der hylder den originale Willys Jeep. Egentlig er den baseret på den firedørs Wrangler, men taget er fjernet og erstattet af et kanvas-dækken. Indvendigt er der bænkesæder, mens sandfarven er det, der først fanger udvendigt. Der er også kraftig antenne, særlige kofangere, stålfælge og reb, Jerrycan, økse og skovl, så looket rigtig rammer den originale model.
(Foto: PR)
(Foto: PR)

Jeep Chief

Jeep Chief er lidt noget andet, og fejrer den amerikanske surfer-kultur. Chief efterligner 70'ernes Jeep FSJ Cherokee Chief med en unik frontgrill, som også henter inspiration fra Jeep Wagoneer. Indvendigt fortsætter surfer-temaet med Hawaii-betræk på sæderne og vintage surf-klistermærker. Chief er også bygget på Wrangler-modellen.
(Foto: PR)
(Foto: PR)

Jeep Wrangler Africa

Jeep har også bygget en lidt mere afdæmpet, men ikke desto mindre fed eventyr-vogn. De har kaldt den Africa, og med en 2,8-liters dieselmotor og jerrycans monteret udvendigt kan bilen komme ekstra langt ud på savannen. Som på de klassiske Land Rovers skråner taget op, så der er mere plads indvendigt. Bilen er løftet fem cm, og dækkene er fra BF Goodrich og måler 87,5 cm.
(Foto: PR)
(Foto: PR)

Jeep Grand Cherokee Overlander

Den moderne Grand Cherokee er lidt i samme stil, for i USA er det populært at tage på campingtur ud i vildnisset med sin firehjulstrækker. På engelsk kalder man det 'overlanding', deraf navnet Jeep Grand Cherokee Overlander. Bilen har den momentstærke 3-liters dieselmotor, spil i fronten, og selvfølgelig et tag-monteret telt, der kan slås op på et splitsekund.
(Foto: PR)
(Foto: PR)

Jeep Renegade Desert Hawk
Der er nok dem blandt Jeep's egne folk, der er spændt på, hvordan den nye, lille Renegade bliver modtaget blandt de ægte fans. Renegade er nemlig i mange amerikaners øjne en mikrobil, som hører til på storcentrets parkeringsplads. Alligevel har ingeniørerne ikke læsset masser af offroad-udstyr i bilen. Den klarer sig med en standard 2,4-liters benzinmotor og den nye 9-trins automatgearkasse.

Se også: Den ultimative jæger-truck kan også brygge kaffe

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Jeep Cherokee Canyon Trail

Jeep Cherokee er netop blevet præsenteret herhjemme, men har været på markedet i USA et års tid. Igen er de hardcore fans ikke imponeret, men Jeep har modellen med til Jeep-påskefrokosten alligevel. Større og grove dæk er monteret, samt beskyttelse af undervognen, så man ikke skader vitale dele, når denne Cherokee skal bestige klipperne i Moab.
(Foto: PR)
(Foto: PR)

Jeep Wrangler Red Rock Responder
Til at samle alle de andre biler op har Jeep bygget en speciel Red Rock Responder, som er lidt af en kæmpe. Hjulene måler 92,5 cm, hele bagenden er forvandlet til opbevaringsskabe proppet med værktøj og udstyr til at bjerge andre biler, så alle i Moab kan være sikre på at have en god påske, også selvom Jeep'en sidder fast.

4 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere