Kæmpe auktion: Ung entusiast sælger 140 sjældne drømmebiler

Samleren har valgt at sende en lang række specielle biler fra 80'erne og 90'erne under hammeren på fire forskellige auktioner

Sælgeren har angiveligt samlet de  'youngtimere', som han selv beundrede gennem sin ungdom. Foto: RM Sotheby's
Sælgeren har angiveligt samlet de 'youngtimere', som han selv beundrede gennem sin ungdom. Foto: RM Sotheby's

I enkelte, sjældne situationer kan det give et lille ekstra stik af skuffelse, at der igen i år var bare ni juletræer i den skrabekalender, mange af os allerede har onduleret i smug.

Det gælder eksempelvis, når kæresten har trukket en med ind i Georg Jensen-forretningen på Strøget, når man kigger vinduer hos den lokale ejendomsmægler eller falder tilfældigt over et auktionshus på nettet, der har samlet 140 af barndommens helt store drømmebiler under samme tag. Og nu planlægger at sælge dem styk for styk til højeste bud.

Har man en forkærlighed for biler fra 80'erne og 90'erne, skal man stoppe med at læse nu, hvis man vil undgå at havne i sidstnævnte scenarie. For auktionshuset RM Sotheby's har fået til opgave at sælge en stor privat samling af biler fra netop denne guldrandede periode - og der er ikke tale om familiebilerne fra en klassisk dansk Solsortevej anno 1993.

Nej, her er vi i højere grad ovre i den køretøjskategori, der fik mangen en bilglad bagsædepassager til at spærre øjnene op, når bilerne passerede i ydersporet på den tyske A7 mod Gardasøen.

Fire forskellige auktioner
Samlingen består hovedsageligt af europæiske topmodeller og specialbiler, men der har også sneget sig enkelte japanske og amerikanske biler ind, der i dag er eftertragtede samlerobjekter.

Ifølge auktionshuset har sælgeren samlet på bilerne, fordi han 'ligesom mange andre har beundret dem gennem sin ungdom' Her er altså muligvis tale om en ung bilentusiast, der har haft en del mere held i skrabekalender end os andre.

(Artiklen fortsætter under billederne)

11 BMW Alpina-modeller skal under hammeren. Foto: RM Sotheby's
11 BMW Alpina-modeller skal under hammeren. Foto: RM Sotheby's

En lille samling japanske sportsvogne har også fundet vej til auktionshuset. Foto: RM Sotheby's
En lille samling japanske sportsvogne har også fundet vej til auktionshuset. Foto: RM Sotheby's

Bilerne skal sælges på fire forskellige auktioner i Frankrig, USA og Tyskland fra februar til april næste år. Uanset hvilken en af disse, man tager til, vil der være mindst 10 biler med fra samlingen. Den sidste auktion, der falder 11. april i Essen, tegner dog til at blive den store finale. Her skal 80 af samlerens biler nemlig under hammeren.

Det gælder blandt andet sjældne modeller som en Mercedes-Benz 560 SEC AMG 'Wide Body' fra 1990 med en V8-motor på 6,0 liter, en BMW Alpina B12 coupé fra 1992 og en Porsche 968 fra samme år med ganske få kilometer på tælleren.

Dataudvekslingen betyder, at medarbejderne på kinesiske datacentre kan følge med i elbilejernes færden i realtid. Foto: Frank Augstein/AP/Ritzau Scanpix Biler Bilgiganter anklaget for at bidrage til overvågning i Kina

Bare et udpluk
Historien melder ikke noget om, hvad der får samleren til at give afkald på sin skat. At dømme ud fra auktionshusets pressemeddelelse er der dog også kun tale om en 'destillering' af den samlede vognpark.

- 80'erne og 90'ernes 'youngtimere' er tilbage og kommet for at blive i bilsamlernes verden, og vi er begejstrede for at tilbyde denne omfattende samling på vegne af dens entusiastiske ejer. Det er i sandhed en ungkarle-samling, og afsenderen er klar til at destillere sin samling og dele disse spændende biler med andre ligesindede entusiaster, skriver RM Sotheby's.

Ser man bort fra de tyske udgivelser i det, der altså tilsyneladende er bilsamlernes svar på en rodekasse med dubletter, finder man blandt andet flere japanske sportsvogne som Acura NSX, Nissans sjældne 300 ZX og en enkelt Toyota Supra.

Og så er vi slet ikke gået i gang med de 12 Rolls-Royce-modeller, de 11 luksusbiler fra Bentley eller de syv sportsvogne fra Ferrari.

Gå selv ombord i listen her - eller løb ned i kiosken efter en ny skrabekalender.

Mercedes-Benz C-Klasse slog i sidste måned en lang række danskerfavoritter som Peugeot 208, Nissan Qashqai og VW Golf. Foto: Daimler Biler Overraskende luksusvogn var den mest solgte bil i november

45 kommentarer
Vis kommentarer