Annonce:
Annonce:

Kæmpe nederlag: Har uddelt ulovlige parkeringsafgifter i årevis

Det er ikke lovligt når kommunen kræver både instillet p-skive og parkeringsbillet. 8000 parkeringsafgifter skal betales tilbage

Københavns Kommune har i årevis krævet både p-skive og p-billet. Nu siger Østre Landsret at det er ulovligt. Foto: Kristian Linnemann
Københavns Kommune har i årevis krævet både p-skive og p-billet. Nu siger Østre Landsret at det er ulovligt. Foto: Kristian Linnemann
Annonce:
Følg Biler

Parkering København fik et ordentligt hak i tuden da Østre Landsret torsdag afgjorde, at det er ulovligt at forlange p-skiven indstillet på steder, hvor der også er tidsbegrænset parkering, og der derfor kræves parkeringsbillet.

Sagen blev ført af FDM på vegne af et parkeringsbøde-straffet medlem, som ikke mente at det var rimeligt at pålægge bilisterne begge dele. Det har Østre Landsret nu erklæret sig enig i i en principiel afgørelse.

FDM klagede i 2013 til kommunen i sagen, og bilisterne tabte første rundt i fogedretten, men har nu altså fået medhold.

Konsekvensen kan blive, at Københavns Kommune må betale tusindvis af ulovligt indkrævede p-bøder tilbage.

Annonce:

 -Det er en oplagt, principiel sejr for os i FDM. Vi er rigtigt glade for at rettens vurdering svarer til vores i denne sag, som kan have stor betydning for mange bilister, siger juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange.

- Vi mener, at konsekvensen må være, at bøderne, der nu er konstateret ulovlige, betales tilbage af Københavns Kommune. Det ville være klædeligt, hvis de selv tager initiativ til at kontakte de berørte bilister, siger juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange til Ekstra Bladet.

Retssagen drejede sig om området omkring Dronningegården i det centrale København, hvor det i årevis har været praksis at parkerende bilister både skulle stille p-skiven og købe en parkeringsbillet.

Ifølge FDM har området i flere år været kendt som et af de steder, hvor kommunen indkasserede mange penge for p-afgifter, og mange bilister har klaget. Derfor tog FDM  sagen op.

Parkering København har da også for mere end et halvt år siden lavet ændringer for området ved Dronningegården, så loven ikke længere overtrædes.

Annonce:

Det var fredag formiddag ikke muligt at få en kommentar fra de ansvarlige i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning.

Ekstra Bladet følger op på sagen.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: