Kan bryde i brand: Tusindvis af biler tilbagekaldes

Hyundai tilbagekalder 77.000 elbiler på grund af brandfare

77.000 eksemplarer af den populære elbil Hyundai Kona Electric tilbagekaldes nu på grund af brandfare. Sådan her præsenterer bilfabrikanten selv den populære model. Video: Hyundai Europe

Flere biler er brudt i brand, og mange andre er i potentiel risiko for at kunne gøre det samme, så derfor tilbagekalder den koreanske bilproducent Hyundai nu i alt 77.000 eksemplarer af elbilen Hyundai Kona Electric på verdensplan.

Det skriver flere medier, blandt andre Electrec.

Årsagen til den potentielle brandfare og dermed tilbagekaldelsen er et batteriproblem, som Hyundai nu er ved at afklare med batterifirmaet LG Chem, hvordan er opstået.

Sidste sommer brød en Hyundai Kona Electric i brand i en garage i Canada, og sidenhen har der været et dusin tilfælde med elbiler af modellen Kona, som er brudt i brand.

De foreløbige undersøgelser er ifølge Electric kommet frem til forskellige resultater i forhold til, hvad det egentlige problem er, og hvorfor brandene kan opstå. Nogle undersøgelser peger på selve cellerne i batterierne, mens andre når frem til, at det er selve batteripakken.

Ford tilbagekalder 38.000 eksemplarer af Ford Mustang årgang 2020. Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix Biler Bremsepedal kan knække af: Tilbagekalder bil

Ikke afklaret
25.000 af de i alt 77.000 tilbagekaldte biler er solgt i Korea, mens resten er solgt i Nordamerika og Europa.

Hyundai Kona Electric har gennem en længere periode været en populær elbil på det danske marked.

Endnu er det dog ikke afklaret, om biler solgt i Danmark er berørt af tilbagekaldelsen. Det skriver Jyllands-Posten, som har talt med Annegrethe Skovby, der er pressechef hos Hyundai.

- Hyundai Motor Company foretager en sikkerhedsindkaldelse i Korea på Kona Electric. Om det også omfatter biler med europæiske specifikationer, vides endnu ikke. Vi følger sagen nøje og håber på en hurtig afklaring, siger Annegrethe Skovby til Jyllands-Posten.

Ifølge mediet udbedres fejlen på elbilerne ved en softwareopdatering eller en udskiftning af batteripakken.

Ejerne af de problemramte Ford Kuga plug-in hybrid får nu en kompensation af Ford for 'tålmodigheden'. Arkivfoto: Niels Friis Biler Populær 'dansker'-bil ramt af fejl: Nu får ejerne kompensation

174 kommentarer
Vis kommentarer