Kan du se det? Producent dømmes for at kopiere berømt filmbil

Hvis du er fan af Lynet McQueen, så er du ikke alene

McQueen har fået en vellignende konkurrent. Foto: AP Photo/Disney/Pixar
McQueen har fået en vellignende konkurrent. Foto: AP Photo/Disney/Pixar

Disney har vundet en stor plagiatsag i Kina, efter at filmen 'The Autobot' kom ud. Filmen skulle efter sigende ligne Pixar-filmen 'Biler' alt for meget, og det bliver nu dyrt for producenten af den kinesiske børnefilm.

Retten i Kina har nemlig givet selskaberne Bluemtv og G-Point en bøde på omkring en million kroner og krævet, at de stopper med at sælge filmen. Det sker, efter at Disney har sagsøgt dem for plagiat.

Selv fortæller instruktøren, at han aldrig har set 'Biler', men dog hørt om den, da 'Autobots' havde premiere i juli 2015. Det skriver Variety.

Se også: Trodser protester: Miljøminister køber Tesla som ministerbil

Kopi af McQueen
Selskaberne bag den kinesiske film er dømt for at kopiere Disneys karakterer og plakater. Det drejer sig især om hovedpersonen Lynet McQueen, der er baseret på en Chevrolet Corvette. Samtidigt mener retten, at titlen 'Autobots' ligger for tæt på titlen 'Biler', hvilket er med at skabe urimelige konkurrencebetingelser.

Instruktøren af Autobots, Zhuo Jianrong, holder dog på sin uskyld, da han mener, at hver eneste bil er uafhængigt udviklet på baggrund af virkelige bilmodeller. Han har tidligere sagt, at han endda planlægger at lave en efterfølger til filmen. Disse planer må han nu lægge i graven.

- Beskyttelsen af kunstneres rettigheder er det vigtigste, hvis den kreative branche skal gro. Vi er glade for, at retten beskytter kreative firmaers rettigheder, fortæller en talsperson for Disney i Kina til Variety.

Det har ellers ofte været svært for udenlandske firmaer at kæmpe for deres copyright i Kina. For eksempel har Apple flere gange måtte se sig slået i de kinesiske retssale.

Se også: Har du styr på dem? Her er de nye trafikregler for 2017

22 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere