Kan gå ild i batteriet: Bilgigant tilbagekalder 4800 biler i Danmark

Den amerikanske bilproducent Ford er tvunget til at tilbagekalde adskillige hundrede tusinde biler i Europa

En af de berørte modeller er den populære familie- og firmabil Ford Mondeo. Foto: Ford
En af de berørte modeller er den populære familie- og firmabil Ford Mondeo. Foto: Ford

En risiko for, at bilernes batteri kan bryde i brand, selv når bilen holder stille, får Ford til at tilbagekalde 322.000 biler i Europa - heraf kan op til 4791 biler i Danmark være berørt.

Det skriver Autonews, mens pressechef for Ford Danmark, Lene Dahlquist over for Ekstra Bladet bekræfter historien og oplyser det danske antal berørte biler.

Ford Danmark oplyser, at 4791 biler solgt i Danmark af modellerne Mondeo, Galaxy og S-Max, som er produceret i en periode fra 2014 til 2019 i Valencia i Spanien, kan være berørt.

Derfor vil alle de danske ejere af de næsten 4800 biler få direkte besked fra Ford.

Daimler, som producerer luksusbilen Mercedes-Benz, modtager bøde på 870 millioner euro. Biler Bilgigant betaler bøde i milliardklassen

Ford begyndte processen med at kontakte kunderne i begyndelsen af september.

- Enhver handling, der udføres på de berørte biler, er gratis og dækkes af Ford. Det vigtigste for Ford er, at vores kunder fortsat kan være trygge ved deres Ford, oplyser Lene Dahlquist til Ekstra Bladet.

Alle Ford-kunder kan desuden tjekke deres egen bil via registrerings- eller stelnummeret på Fords side her.

Batteriet kan antænde
Årsagen til, at bilerne tilbagekaldes, er, at der risiko for, at batterierne kan antændes - også når bilerne holder stille og er uden for opsyn.

Den tekniske forklaring på problemet er ifølge Ford Danmark, at 'der kan opstå en potentiel lækage af batterisyre omkring minuspolen på batteriet, som med tiden kan forårsage fremkomst af kobbersulfat. Dette kan igen give et ledende lag under batteriovervågningssensoren og skabe en lav modstand. Den øgede strømning på grund af lav modstand kan lave en lille overgang til stel, hvilket kan forårsage en temperaturstigning til de omgivende materialer og varme disse op til et punkt, hvor de antændes,' lyder det i Fords forklaring af problemet.

Med andre ord kan batteriet altså overophede og antændes som følge af det - selv når bilen er parkeret.

Ford Danmark oplyser desuden, at alle kunder kan kontakte nærmeste Ford-værksted eller Ford kundeservice ved spørgsmål.

Ford forventer, at elektrificerede biler i 2022 sælger mere end benzin- og dieselbiler. Foto: Ford Biler Bilgigant med elektriske planer: - Den nye standard

39 kommentarer
Vis kommentarer