Kaos på aktiemarkedet presser benzinprisen ned

Priserne på benzin falder i øjeblikket – allerede i morgen kan du tanke til en lavere literpris

Der er udsigt til lavere benzinpriser de næste dage. (Foto: Flickr/Robert Couse-Baker)
Der er udsigt til lavere benzinpriser de næste dage. (Foto: Flickr/Robert Couse-Baker)

Prisen på benzin er langt nede i forvejen. Prisdyk på olie på de internationale råvaremarkeder har den seneste tid sendt prisen ned til under ti kroner for en liter benzin med oktantal 95.

Se også: Ny Top-Gear vært sælger sine famøse Ferrarier

Men nu kan du se frem til at få fyldt benzintanken på bilen endnu billigere. Ifølge Peter Rasmussen, olieanalytiker og fuel direktør hos Statoil, kan benzinpriserne de kommende dage falde yderligere.

Prisen falder i morgen
Allerede onsdag sænkes prisen på en liter benzin med 10 øre. Og det forventes at ske igen torsdag, mener olieanalytikeren. Om der er udsigt til nye bundrekorder, kan han ikke love, men vi nærmer os det niveau.

– Vi kommer nok derned at kigge på et tidpunkt. Så længe både prisen på råolie og den amerikanske dollarkurs falder, vil benzinpriserne følge med, siger han.

Se også: Smadrer lejet bryllupsbil til 2,3 millioner

Prisen på benzin afhænger af flere faktorer. Dels prisen på råolie, som er faldet fra 45-46 dollars til 42 dollars for en tønde olie, og endda kortvarigt var helt ned omkring 40 dollars. Samtidig hænger prisen også sammen med, at dollarkursen er faldet. Fra at have været oppe over 7,0, ligger den nu omkring kurs 6,5, hvilket betyder billigere benzin til danskerne.

Aktiemarkedet påvirker prisen
Desuden bliver olieprisen også påvirket af den negative stemning på aktiemarkedet, hvor der har været voldsomme kursfald, især på det kinesiske marked. Kina er storforbrugere af olie, og derfor er udsigten til en lavere stigning i det kinesiske olieforbrug med til at presse olieprisen ned. 

Ifølge Peter Rasmussen skyldes prisfaldet derudover, at vi nu er ved at være ude over den såkaldte 'driver season'. I løbet af sommerferien øges efterspørgslen på benzin nemlig, grundet den megen feriekørsel, hvilket gør benzinen dyrere.

– Nu er vi ved at være på den anden side af 'driver season', hvilket ofte betyder et fald i benzinpriserne, siger Peter Rasmussen.

Og det er et prisfald, der kan mærkers. Standerpriserne er nemlig oftest lavere end listepriserne, så hold øje med prisskiltene på tankstationerne de næste par dage, så du kan få fyldt benzintanken op billigt.

9 kommentarer
Vis kommentarer