Annonce:
Annonce:

Kender du typen? Her er bilisternes syv personligheder

Et studie fra London har identificeret syv forskellige typer af bilister på verdens landeveje – kan du nikke genkendende til en eller flere af dem?

Nogle kører for langsomt, andre kører for stærkt. Nogle råber og skriger i trafikken, mens andre helst undgår konflikter. Her er syv typer af bilister, du garanteret kender. (Foto: Nu Chantavon/Flickr)
Nogle kører for langsomt, andre kører for stærkt. Nogle råber og skriger i trafikken, mens andre helst undgår konflikter. Her er syv typer af bilister, du garanteret kender. (Foto: Nu Chantavon/Flickr)
Annonce:
Følg Biler

Er du typen, der synes, at andre slet ikke kan finde ud af at køre bil? Eller undgår du helst konflikter, når du mænger dig med resten af bilisterne på vejene?

I hvert fald kan du godt regne med, at du kan identificere dig selv med mindst én af de syv personligheder, som London School of Economics and Political Science har kortlagt i et nyt studie i samarbejde med dækproducenten Goodyear.

Ny Top-Gear vært sælger sine famøse Ferrarier

Forskerne bag undersøgelse har set nærmere på, hvordan deltagerne 'håndterer deres egne følelser og deres usikkerhed i forhold til andre bilister på vejene' ved hjælp af en række spørgeskemaer og fokusgrupper, skriver bilsitet Caradvice.com.au.

Og derefter har de altså sammenfattet resultaterne til en liste med syv forskellige typer af bilister, der agerer på hver deres måde i trafikken.

Annonce:

Lamborghini klar med ny topløs bisse

De syv personligheder
Lad os starte med Læreren, der føler sig tvunget til at sikre, at andre bilister forstår og lærer af deres fejl. Vedkommende modtager gerne skulderklap for sin indsats som vejenes evige vagthund. 

Dernæst følger 'Know-it-all'-typen, der er overbevist om, at alle andre bilister er inkompetente idioter. Noget, de ikke holder tilbage med at råbe efter dig midt i morgentrafikken.

Konkurrenten er bilisten, der konstant kæmper for at ligge forrest i feltet, hvor end det måtte være. De lukker altid hullerne i trafikken foran dem for at sikre, at de ikke bliver overhalet.

Vanvittig auktion: 25 biler – en halv mia. kr.

Muligvis beslægtet med 'Læreren' er Afstrafferen, der ikke holder sig tilbage med at 'uddanne' andre bilister gennem konfrontation. 'Jeg nedstirrer konstant andre bilister', svarede en af bilisterne i denne kategori under et interview.

Annonce:

De mere rolige typer
En af de 'bedre' personligheder finder vi i form af Filosoffen. Denne type bilist bliver nemlig meget sjældent stresset i trafikken og tager dårlig opførsel på vejene i stiv arm.

Undvigeren er bilisten, der sørger for at holde sig langt væk fra aggressive og potentielt farlige bilister. De sætter gerne farten ned eller drejer ind i en anden vognbane for at afværge en eventuel konfrontation.

Luksus-camper klarer alt fra vasketøj til barskt terræn

Sidst, men ikke mindst, er der Dagdrømmeren, der taler i telefon, hører musik eller noget helt tredje for at undgå at glide ind i en af de seks andre bilisters mentalitet.

Kan du nikke genkendende til en eller flere af de syv typer af bilister på vejene?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: