Kendt dansk komikers gamle muskelbil er sat til salg

En ægte amerikanerslæde, der tidligere har tilhørt komikeren bag en række succesfulde film og serier, kan nu blive din

Den sorte Oldsmobile Cutlass er fra 1972 og har en 5,7 liters V8-motor under motorhjelmen. Foto: Bilbasen
Den sorte Oldsmobile Cutlass er fra 1972 og har en 5,7 liters V8-motor under motorhjelmen. Foto: Bilbasen

Med buldrende V8-motor, bred front og svungne coupéformer ligger det i de gamle amerikanerbilers DNA at vække opsigt mellem Poloer og Picantoer i gadebilledet.

Det er også tilfældet med den sjældne Oldsmobile Cutlass fra 1972, som i øjeblikket er til salg på Bilbasen. Men det visuelle særpræg er ikke det eneste, der får netop denne amerikanerslæde til at skille sig ud fra mængden - det samme gør også historikken: Bilen har nemlig tidligere tilhørt den danske komiker Casper Christensen.

Om bilen nogensinde har kørt sommertur til 'Castello Alley Cat'-bordellet eller er blevet berørt af en emsig parkeringsvagt er ikke til at sige, men sikkert er det dog, at bilen har en 5,7 liters smallblock motor, automatgear og 120.000 kilometer på klokken.

Foto: Bilbasen
Foto: Bilbasen

Kærlighed ved første køretur
I dag er bilen ejet af aarhusianske Nicolai Bech, der overtog nøglerne fra Casper Christensen for et lille års tid siden.

- Jeg købte bilen, da jeg altid har syntes, at præcis denne model er vildt flot. Det har været svært for mig at finde den ‘perfekte model’. Enten har farven ikke været den rigtige, ellers har det været en cabriolet. Jeg synes ikke, cabrioleten er lige så flot. Men pludselig en dag, så jeg på Facebook, at Casper Christensen havde netop denne model til salg, fortæller Nicolai Bech til Bilbasens blog og tilføjer:

- Jeg kørte hjem til Casper, hvor ham og en ven stod klar med bilen. Vi snakkede lidt om bilens historie, og derefter fik jeg en prøvetur. Allerede da jeg satte mig bag rattet og drejede nøglen, var jeg solgt. Men jeg køber ikke en bil, som jeg ikke har kørt i, så vi kørte en tur på cirka 30 minutter. Derefter kørte vi tilbage til Casper og gennemførte handlen.

Mange danskere bliver advaret om vejarbejde og fartkontrol gennem en app. En af de mest populære lader nu børnestemmer advarer bilisterne. Arkivfoto: Rasmus Flindt Pedersen Biler Børnestemmer skal få flere til at sænke farten ved vejarbejde

For få ture på tanken
Siden Nicolai Bech købte bilen, har han opdaget, at den meget nemt tiltrækker sig opmærksomhed. Til Bilbasen fortæller han om et særligt tilfælde, hvor en flok børn fik øje på den gamle Oldsmobile på en tankstation og gerne ville ind at sidde i bilen - til trods for, at en eksotisk Ferrari 430 tankede benzin lige ved siden af.

- Jeg tror, det skyldes, at man meget sjældent ser denne model af Oldsmobile. Typisk er det jo Ford Mustang, Chevrolet, Dodge og så videre. Men man får nye oplevelser, hver gang man kører i den og lærer bilen bedre at kende, siger han.

Opmærksomheden til trods er det blevet til alt for få ture på benzinstationen det seneste år. Nicolai Bech er kok og har i øjeblikket så travlt, at bilen får lov til at stå mere stille, end hvad godt er. Derfor er det nu blevet tid til at give nøglerne videre.

-  Hvis jeg kunne få tid til begge dele, havde jeg uden tvivl beholdt den. Men det er synd, at sådan en unik bil bare står i en garage og ikke rigtigt bliver brugt, siger han til Bilbasens blog.

Salgsannoncen for den opsigtsvækkende Oldsmobile kan ses her.

Rolls-Royce Cullinan er lavet til at blive kørt derud, hvor vejen ender, men spørgsmålet er, om nogen tør gøre det. Foto: Rolls-Royce Biler En Rolls-Royce på stylter: Så vild er den nye Cullinan

65 kommentarer
Vis kommentarer