Kendt fra Bond-film: Nu kan denne vilde bil blive din

- Det er en helt særlig mulighed, lyder det om bilen

Denne blev brugt under optagelser af biljagt i sne til James Bond-filmen 'Spectre', og nu er den til salg. Foto: Silverstone Auctions
Denne blev brugt under optagelser af biljagt i sne til James Bond-filmen 'Spectre', og nu er den til salg. Foto: Silverstone Auctions

I Bond-filmen 'Spectre' er Daniel Craig i rollen som Agent 007 på et tidspunkt involveret i en biljagt på en sneklædt bjergside, hvor to specialbyggede Land Rover Defender-biler medvirker.

Nu har interesserede muligheden for at blive ejer af én af de Land Rover Defender-eksemplarer, som blev brugt i forbindelse med optagelserne til scenen.

Det er auktionshuset Silverstone Auctions, som har ex-Bond-firehjulstrækkeren til salg.

Tilbage i 2015 til Bond-film nummer 24, nemlig Spectre, bestilte Eon Productions, som producerede filmen, 10 specialbyggede Land Rover Defender 110 hos Land Rover. Det hæderkronede britiske firma gik herefter til firmaet Bowler Motorsport for få hjælp til ombygningen af firehjulstrækkerne.

Bowler Motorsport smækkede 37 tommer dæk, sikkerhedsbur, stærkere affjedring og flere andre ting på bilerne for at gøre dem klar til de tæsk, som de skulle igennem under optagelserne. Derudover blev motoren modificeret til 180 hk.

Ny nummerplade? Det bliver 113.000, tak

Artiklen fortsætter under billedet ...

Særligt dominerende i designet er de gigantiske hjul. Foto: Silverstone Auctions
Særligt dominerende i designet er de gigantiske hjul. Foto: Silverstone Auctions

Til filmen blev der bygget to forskellige typer af Defender. Den ene type skulle bruges til biljagt i høj fart på almindelig vej, mens den anden udgave, som netop denne bil er ét eksemplar af, skulle bruges til scenerne i sne.

Tre biler blev ødelagt under optagelserne, så der er kun syv tilbage.

- Det er en helt særligt mulighed for, at nogen kan eje et stykke Bond-film-historie. Da de er så sjældne, kommer de ikke ret ofte på markedet, siger Nick Whale, som er direktør hos Silverstone Auctions, i en pressemeddelelse.

Vurderet til millioner
Bilen skal sælges på en online auktion 23. maj, og på forhånd er hammerslagsprisen vurderet til at ligge på mellem 200.000 til 240.000 pund, svarende til mellem cirka 1,7 og 2 millioner kroner.

Til prisen får men foruden muligheden for kalde sig ejer af stykke James Bond-historie en Bowler Motorsport-modificeret Land Rover Defender 110, som har kørt under 1000 kilometer fra ny.

Det oplyses, at bilen under optagelserne ikke er blevet brugt til de mest voldsomme scener, hvorfor den ikke har taget skade.

Land Rover lancerer to grønne modeller