Kina-Cadillac med lad

Kineserne bliver ved – denne gang har de forvandlet en kinesisk pickup til en Cadillac

Har du også drømt om at få dig en Cadillac-pickup, men mangler den sidste daler, så findes svaret i Kina – Shanxi Victory X1. (Fotos: PR)
Har du også drømt om at få dig en Cadillac-pickup, men mangler den sidste daler, så findes svaret i Kina – Shanxi Victory X1. (Fotos: PR)

Den kinesiske bilindustri lader til at have nået et nyt lavmål. Shanxi Victory Group har skamløst kopieret Cadillacs pickup, Escalade EXT. Det er i sig selv en ret forfærdelig bil, som selv amerikanerne havde svært ved at elske. Men den bliver ikke bedre af at blive 'Kina-tunet'.

Ja, det ligner en VW Beetle, men det er det ikke. Firmaet VIDOEV har åbenbart ikke noget problem med at kopiere skamløst. (Foto: Carnewschina.com) (Foto: Biler Ugens skamløse kina-kopier

Kina-kopien hedder Shanxi Victory X1, og den er til salg i Kina for 73.000 kr. 'Cadillac'-designet skabes først og fremmest af en markante grill og to skarpe forlygter, mens det store V-mærke i fronten henviser til Shanxi Victory Group. Victory X1 er baseret på en arbejds-pickup, så interiøret er sparsomt som en fængselscelle med et rat, der lader til at stamme fra en Toyota Carina E, og plastik, der kan konkurrere med en Kia fra 90'erne.


Motoren kører på benzin og stammer fra Mitsubishi. Den er 2,4 liter stor, og effekten er på 137 hk med 200 Nm. Effekten sendes igennem en 5-trins manuel gearkasse, men man skal nok ikke regne med nogle imponerende fartressourcer, for Kina-Caddy'en vejer 1645 kg.

Cadillac status
Kineserne er ganske glade for Cadillac. Faktisk aftager Kina over en fjerdedel af alle de Cadillacs, der produceres. Den rigtige Cadillac Escalade EXT blev aldrig officielt importeret til Kina, og måske derfor lyder prisen på astronomiske 1,6 millioner kr.

ATS-V er endnu ikke offentliggjort, men vi har fået fingrene i de første billeder. Cadillac har gjort et godt arbejde med at få bilen til at se grum ud. (Foto: GM) Biler Amerikaner skal knuse Europas bedste

Som sagt er Escalade EXT ikke nogen succeshistorie. Bilen er baseret på GM's Suburban-platform, og hjemmesiden Autoblog anslår, at den var USA's tiende dårligst sælgende bil i 2013.

5 kommentarer
Vis kommentarer