Kina har 3D-printet en minibil: Nu skal den sælges i Europa

Den lille topersoners bil kan skræddersys til kundens behov - men vil have en topfart på kun 70 km/t

Den 3D-printede LSEV vil få en rækkevidde på 150 kilometer og en tophastighed på 70 km/t. Arkivfoto: Colourbox
Den 3D-printede LSEV vil få en rækkevidde på 150 kilometer og en tophastighed på 70 km/t. Arkivfoto: Colourbox
Følg Biler

Allerede fra næste år kan du køre på arbejde i en elektrisk, 3D-printet bil.

I hvert fald hvis man skal tro den kinesiske startup-virksomhed XEV Limited, der har bygget den første prototype af en fuldt fungerende, 3D-printet personbil. Bilen med det mundrette navn LSEV har to sæder og vil angiveligt koste under 65.000 kroner (uden dansk afgift), skriver Daily Mail.

Producenten fortæller, at bilen vil blive tilgængelig allerede fra april næste år i både Asien og Europa, og de regner med at have printet 20.000 biler i løbet af 2019.

Nem, hurtig og billig at bygge
Ved at benytte sig af 3D-printere kan man ifølge firmaet sænke produktionsomkostningerne betydeligt. En bil, der er bygget på almindelig vis, består af omkring 2000 dele, mens LSEV angiveligt kun vil bestå af mellem 40 og 60 dele, der hver kun tager mellem 3 og 10 timer at printe.

Derudover vil det i langt højere grad være muligt at justere og ændre på bilens design alt efter, hvad kunden ønsker, siger stifteren af XEV Limited, Lou Tik ifølge Daily Mail.

- For eksempel vil vi kunne lave søde tegneserie-modeller til universitetsstuderende og mere stilede og sofistikerede modeller til folk sidst i 20’erne.

- Sådan en interaktion kan gøre det muligt for os at skabe forskellige nichemarkeder og imødekomme dem alle sammen, siger han.

Toyota siger stop: Ingen nye personbiler skal køre diesel

Maksimalt 70 km/t
I størrelse og udseende minder LSEV meget om en Smart Fortwo eller en Renault Twizy. LSEV er kun 1,5 meter høj, 2,5 meter lang og 1,3 meter bred, vejer 450 kilo og vil have en maksimal hastighed på 70 km/t. På en enkelt opladning vil den ifølge producenten kunne køre 150 kilometer.

Nogle dele af bilen, så som motor og chassis, vil dog stadig være bygget i metal på klassisk manér.

Den Hong Kong-baserede virksomhed begyndte at udvikle bilen for to år siden med en kapital på 15 millioner kroner, som de havde vundet i Horizon 2020, et af EU’s største innovationsprogrammer.

Den første prototype er allerede bygget, og XEV Limited forventer at have bygget yderligere seks af slagsen inden slutningen af juli.

Kører du i en ny bil? Så tænk dig om, før du tager mobilen med

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+