Kineserne rationerer dieselkøb

Manglen på diesel kan føre yderligere til den globale forsyningsmangel på andre varer

I Kina er der mangel på diesel, og derfor må lastbilchauffører nu kun tanke 100 liter diesel ad gangen. Arkivfoto: Douglas Magno/Ritzau Scanpixs
I Kina er der mangel på diesel, og derfor må lastbilchauffører nu kun tanke 100 liter diesel ad gangen. Arkivfoto: Douglas Magno/Ritzau Scanpixs
Følg Biler

I mange egne af Kina er der nu så stor mangel på diesel, at tankstationerne er begyndt at begrænse, hvor stor en mængde den enkelte kunde kan købe.

Lastbilchauffører kan derfor berette om, at de skal vente flere dage for at kunne fylde deres køretøj med diesel, fortæller de i opslag på det sociale medie Weibo.

Det skriver BBC.

I forvejen er Kina ramt af et stort energinedbrud, da både manglen på kul og naturgas har lukket fabrikker og efterladt hjem uden strøm.

Nu er der imidlertid også mangel på diesel, og det kan ifølge en analytiker bidrage til den globale forsyningsmangel.

- Den nuværende dieselmangel ser ud til at påvirke virksomheder inden for langdistancetransport, og det kan også inkludere varer til markeder uden for Kina, siger Mattie Bekink, som er Kina-direktør ved Economist Intelligence Unit, til BBC.

- Afhængigt af varigheden og intensiteten af denne krise kan vi ende med, at denne mangel bidrager til de globale forsyningskædeudfordringer, lyder det videre fra Bekink.

Den aktuelle rationering på de kinesiske tankstationer betyder blandt andet, at lastbilchaufførerne kun må fylde 100 liter i tanken på deres lastbiler. Det svarer til omkring 10 procent af, hvad der kan være i tanken, fortæller en lastbilforhandler fra byen Shijiazhuang i Hebei-provinsen til det kinesiske erhvervsmedie Caixin.

Den globale krise i forsyningskæden har især været drevet af coronapandemien, og den har blandt andet også resulteret i, at bilproducenter verden over mangler mikrochips til deres nye biler.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.