Klassisk Mustang til det 21. århundrede

Et lille amerikansk firma propper den klassiske Mustang med moderne V8'er, skivebremser og nøglefri adgang

Hvad siger du til en sprød, klassisk Mustang, men med moderne affjedring, motor og elektronik. (Foto: PR)
Hvad siger du til en sprød, klassisk Mustang, men med moderne affjedring, motor og elektronik. (Foto: PR)

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Firmaet Revology Cars gør noget vovet. De tager nemlig den klassiske Ford Mustang fra perioden 1964½ til 1966, og så forsøger de at gøre den bedre. For musikelskere er det som at lægge nye trommer på Pink Floyd's 'Dark Side of The Moon' eller at male Monet's 'Åkanderne' op med lidt frisk farve. Ikke desto mindre går Revology grundigt til værks. Selve karrosseriet er helt nyt og leveret af firmaet Dynacorn, som har licens fra Ford, så Revology leverer bilen med ét års garanti, og på karrosseriet er der fem års garanti mod rust – ikke dårligt for en 50 år gammel bil.

Se også: Ægte amerikansk jern til dansker-priser

Undervognen er bragt ind i dette årtusinde med et tre links baghjulsophæng og McPherson-ophæng foran, så bilen nu kører mere som en moderne bil. Der er også skivebremser hele vejen rundt nu, så Mustang'en også kan stoppe.

Se også: De vildeste biler fra SEMA 2014

V8-power
Motoren er en 5-liters V8'er med elektronisk indsprøjtning, så den er mindre drikfældig, men yder stadig respektable 265 hk. Til motoren er der valg mellem en 4-trins automatgearkasse eller en 5-trins manuel kasse. Den ”nye” Mustang får også nøglefri adgang, elsæder, digitalt info-center, justerbart rat, moderne vinduesviskere og bluetooth.

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Original Mustang Replica, som bilen hedder fås både som cabriolet og Fastback, men kun hvis du har penge nok. På danske plader ville den nok koste i omegnen af 2,5 millioner kr. Men det afspejler også en grundighed, der forsøger at efterligne byggekvaliteten fra de rigtige bilproducenter.

18 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere