Københavnerne vil køre SUV. Jyderne vælger minibil

Danskerne har forskellig smag i brugte biler fra region til region

I alt 55.651 brugte biler er blevet solgt via Autouncle.dk i perioden 1. juni til 18. september. Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix
I alt 55.651 brugte biler er blevet solgt via Autouncle.dk i perioden 1. juni til 18. september. Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix

Den mest populære brugte bil er ikke nødvendigvis den samme i Midtjylland som på Sjælland.

Ifølge en ny gennemgang, som brugtbilssiden Autouncle.dk har lavet af sommerens brugtbilssalg via siden, er der i flere tilfælde forskel på favoritterne fra region til region.

I Hovedstaden er den store Nissan Qashqai den mest populære brugte bil. 230 eksemplarer af SUV'en har skiftet hænder, og køberne har i gennemsnit givet knap 230.000 kroner for et eksemplar.

Hovedstaden er den eneste region, hvor Qashqai er den mest populære brugtbil, og de københavnske bilkøbere giver samtidig en hel del mere for deres foretrukne model end i nogen anden region. Til gengæld køber de så også en bil, der er mindre brugt - de solgte modeller har i gennemsnit kørt 35.000 kilometer.

Diesel frem for benzin
Qashqais popularitet som lettere brugt bil passer fint sammen den generelle hype omkring SUV'en, der har ligget øverst på den landsdækkende salgsliste over nye biler i juni, juli og august.

Det er dog ikke nok til at vippe Volkswagen Polo af pinden som midtjydernes favorit på brugtbilssiden. Med en gennemsnitspris på knap 138.000 kroner er de midtjyske bilkøbere den gruppe, der betaler næstmest for deres foretrukne bil. Men i modsætning til københavnerne får de ikke en bil med få kilometer på tælleren for pengene.

Den gennemsnitlige kilometerstand på de 361 solgte Poloer lander på 66.466 - det er højere end nogen andre steder i landet.

Midtjyderne adskiller sig også ved som de eneste at favorisere diesel over benzin. Mens diesel eksempelvis kun udgør en tredjedel af salget i Hovedstaden, vælger 51 procent af køberne i Midtjylland en bil, der skal tankes med den sorte pumpe.

Se også: Teslachef har fået snedig idé: Vil bygge ny biltype

Samme favorit i tre regioner
I Nordjylland, Syddanmark og på Sjælland går sejren til en bil, der er nummeret mindre end lille Polo: Toyota Aygo. Fra 1. juni til 18. september er der i de tre regioner alene solgt 1020 eksemplarer af bilen via Autouncle.

De tre sejre betyder også, at Aygo tager den landsdækkende føring som den mest populære brugte bil på brugtbilssiden. I alt 1509 handler er det blevet til, og køberne har i gennemsnit givet 74.783 kroner for deres nye brugte bil.

I Syddanmark har køberne i gennemsnit givet fire plovmænd mere for den brugte bil, mens nordjyderne slipper billigst. Her lander gennemsnittet på 73.503 kroner.

Se også: Plug-in-Peugeot: Franskmændene sætter strøm til kendte familiebiler

170 kommentarer
Vis kommentarer