Kørte 160 km/t på landevejen: Turist i vanvidsræs i superbil

En tung fod på speederen endte med at koste en brite dyrt. Han oplevede på egen hånd, hvordan Frankrig forsøger at få ram på landets fartsyndere

En McLaren 720S er bygget til at lægge rivalerne bag sig på racerbanen, men en brite valgte denne weekend i stedet at prøve kræfterne af på de franske landeveje. Foto: McLaren
En McLaren 720S er bygget til at lægge rivalerne bag sig på racerbanen, men en brite valgte denne weekend i stedet at prøve kræfterne af på de franske landeveje. Foto: McLaren

Det var nok ikke kun bøden på lidt over 5.500 kroner, der gjorde weekenden lidt mindre fed for en 57-årig fartglad brite.

Værre var det nok, at manden fik frataget sit kørekort på stedet, efter han havde kørt næsten dobbelt så hurtigt, som fartgrænsen tillod det i den sydfranske by Cassignas. Ifølge det lokale politi blev manden standset efter at have kørt 160 km/t. på en strækning, hvor man kun måtte køre 90. Det skriver Daily Mail.

Dermed er der lange udsigter til, at manden kan nyde sommeren i sin millionøse af en superbil - en McLaren 720S med en pris på vel over 1,7 millioner kroner før afgifter og en tophastighed på utrolige 340 km/t.

Ved man, hvad man gør i sådan et monstrum, kan man accelerere fra 0 til 100 på blot 2,9 sekunder.

Nedsætter fartgrænsen
Frankrig forsøger i øjeblikket at sætte en stopper for de mange fartsyndere, der hvert år koster utallige trafikanter livet på de franske veje. I 2016 oplevede landet rekordmange dødsulykker, der ifølge TheLocal krævede 3.469 liv, og juni sidste år var 15,4 procent værre end året før.

For blot en måned siden besluttede den franske regering derfor at nedsætte hastighedsgrænsen på landevejene fra 90 til 80 kilometer i timen. Et tiltag, der mødte stor modstand fra de fartglade franskmænd, da det blev foreslået første gang i januar.

Men som den franske premierminister Édouard Philippe sagde dengang:

- Jeg ved godt, at jeg vil blive kritiseret for det her forslag, men jeg ved, at det vil redde liv. Og jeg vil gerne redde liv.

Se også: De vilde M-biler fra BMW fås nu på abonnement

Kunne være meget værre
Selv om den 57-årige brite i dag måske har lidt ondt i maven over at være gået i fælden, så kan han trøste sig med, at det nemt kunne være gået meget værre.

En vis kaptajn Grech fra det franske gendarmeri citeres nemlig af Daily Mail for at sige, at hvis blot manden havde været fransk statsborger, så var han ikke sluppet med blot en bøde og fratagelse af kørekortet.

Havde han været franskmand, havde de også taget bilen.

Se også: Glad Porsche-køber ville prøve bilen af: 10 minutter efter var den væk

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen