Kommune skal af med parkeringsindtægter: 'Helt urimeligt'

I Esbjerg Kommune betyder de nye regler for parkeringsindtægter, at sorte tal på bundlinjen bliver røde

Esbjerg Kommune ser ud til at måtte undvære 700.000-750.000 om året som følge af ny lov, der flytter penge fra kommune- til statskasse. Foto: Benjamin Kürstein
Esbjerg Kommune ser ud til at måtte undvære 700.000-750.000 om året som følge af ny lov, der flytter penge fra kommune- til statskasse. Foto: Benjamin Kürstein

Tidligere i år blev regeringen og Dansk Folkeparti enige om at indføre nye regler for kommunernes parkeringsindtægter.

Fremover skulle en mindre andel af de indtægter, som danske kommuner har ved at inddrive penge for ulovlig parkering, havne i kommunernes egen lomme. I stedet skulle indtægterne i højere grad deles med staten.

Den lovændring rammer Esbjerg Kommune særlig hårdt. Det skriver JydskeVestkysten.

Her har man nemlig en særlig ordning. I stedet for selv at udskrive p-afgifter har man i Esbjerg Kommune udliciteret opgaven til en ekstern samarbejdspartner, P-Nord, der er ejet af Aalborg Kommune.

Kan tabe 750.000 kroner
Aftalen, der er fra 2014, er indgået, så den skulle være ’økonomisk neutral’ for kommunen. Det skal forstås sådan, at Esbjerg Kommune hverken tjente eller tabte penge ved aftalen, men hvert år landede på et rundt 0.

Den ene halvdel af de inddrevne penge gik til staten, mens den anden gik til at dække P-Nords udgifter med at varetage opgaven.

De nye regler betyder, at alle kommuner i dag skal aflevere 20 procent af bruttoindtægterne til staten. I Esbjerg Kommunes er disse indtægter på 3.500.000 kroner, hvilket vil sige, at man hvert år skal af med 700.000-750.000 kroner.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) fortæller til JydskeVestkysten, at han er ærgerlig over sagen.

- Vi bliver helt urimeligt ramt af, at Christiansborg vil begrænse nogle andre kommuner, der forsøger at have en indtjening på parkering, siger han til avisen.

Se også: Bilgiganter anklaget for at bidrage til overvågning i Kina

Kan opsige aftale
Heller ikke Søren Heide Lambertsen (S), der er formand for Teknik & Byggeudvalget i Esbjerg Kommune, er tilfreds.

- Jeg synes på ingen måde, det her er rimeligt. Vi har som kommune en opgave, der skal løses i form af parkeringskontrol, og nu bliver vi straffet økonomisk, selv om vi ikke får noget økonomisk ud af parkerings-afgifterne, siger han til JydskeVestkysten.

Teknik & Byggeudvalget kan nu vælge at bede byrådet om en ekstrabevilling svarende til det beløb, man ser ud til at miste, altså 700.000-750.000 kroner. Eller man kan opsige samarbejdet med P-Nord og fremover klare opgaven selv.

Se også: Benzin- og elbiler i kamp om p-båse: 'Vi oplever et kæmpe problem'

94 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere