Kult-bil flået væk: Vi kan ikke levere flere

I princippet kunne Suzuki spytte langt flere køretøjer af sted til Danmark, men deres firehjulstrækker kommer ikke foreløbigt på hvide plader

Foto: Ritzau Scanpix/Benoit Tessier
Foto: Ritzau Scanpix/Benoit Tessier

Drømmer du om at blive ejer af en Suzuki Jimny, der med tiden er blevet lidt af et kult-ikon blandt firehjulstrækkere, skal du spejde langt.

For udgaven på hvide plader er revet væk fra forhandlerne, og der er lange udsigter til nye leverancer.

Er du hurtigt, kan erhverve dig en version på papegøjeplader.

- Men det er godt nok i et begrænset antal, fortæller Suzukis danske presserepræsentant, Erik Morsing, til Ekstra Bladet.

I skrivende stund er blot en enkelt nyere udgave af Jimny'en til salg på Bilbasen.

Enorme bøder
I princippet kunne Suzuki spytte langt flere køretøjer af sted til Danmark, men på grund af CO2-krav i EU, som producenten skal overholde, træder de på bremsen.

- Suzuki-fabrikkerne risikerer simpelthen at skulle betale nogle enorme bøder, hvis de producerer for mange biler. Det kan løbe op i flere milliarder, siger Erik Morsing.

Samtidig med, at Suzuki begrænser produktionen, er bilen blevet yderst eftertragtet blandt andet på grund af den lave pris.

- Sammenligner man med andre biler i klassen, kan den meget af det samme, og den er relativt kompromisløs. Den er bygget til at kunne tage nogle tæsk.

- Derfor er det dødærgerligt, at vi ikke kan levere dem, for vi kunne sælge mange, siger Erik Morsing.

Der kører cirka 600 Suzuki Jimny'er rundt på de danske veje. Og spørger man, hvornår der kommer flere, er svaret uklart:

- Vi må vente og se, lyder det fra Erik Morsing.