Annonce:
Annonce:

Kunne du tænke dig en kop udstødning?

Toyotas nye brintbil udleder kun vand – og det er renere end mælk

Er du tørstig? I princippet kunne du sagtens tage en slurk vand fra udstødningsrøret på brintbilen Toyota Mirai. (Foto: Toyota)
Er du tørstig? I princippet kunne du sagtens tage en slurk vand fra udstødningsrøret på brintbilen Toyota Mirai. (Foto: Toyota)
Annonce:
Følg Biler

Toyota har netop præsenteret verdens første serieproducerede brintbil Mirai, og det er lidt af en bedrift. Det japanske firma lover nemlig en rækkevidde på omkring 500 km, mens en optankning kan klares på omkring tre minutter. Og så består udstødningen kun af rent vand.

Brintbilerne vælter frem

Og noget tyder på, at det er endog meget rent vand, for ifølge tests fra Toyota selv, så er vandet mere rent end mælk.

 

- Vi testede de sundhedsmæssige konsekvenser af at drikke vandet i et særligt laboratorium, forklarer Seiji Mizuno, som er ansvarlig for at have designet bilens brændselcelle, til Automotive News.
- De sagde, at i forhold til mælk, så har dette afløb meget færre organiske urenheder.

 

Annonce:

Måske er det ikke en god ide alligevel
Alligevel så anbefaler Toyota dog, at man ikke drikker vandet fra bilen. Det er fordi, vandet er skabt ved at suge ilt ind fra den omgivende luft og binde den til brint i brændselscellen.

 

- Afhængigt af det sted i verden, du kører, kan der være problemer med organismer som E. coli, som kan være farlige for dit helbred, sagde Mizuno.
- Man kan aldrig garantere kvaliteten af det luft, som kommer gennem indsugningen.

 

Ifølge Automotive News er der ingen hos Toyota, som rent faktisk har drukket vandet, men det er svagt sur med en pH-værdi på mellem 5 og 6.

 

Dyr fornøjelse
Det lader til, at den nye brintbil er en dyr fornøjelse for Toyota. Den tidligere formand for Europa-Parlamentet, Pat Cox, vurderer, at Toyota taber mellem 370.000 og 750.000 kr. på hver Mirai, der bliver solgt.

Audi bygger brintbilen, du gerne vil have

Det er ikke tal Toyota Danmarks pressechef, Anders Tystrup, kan bekræfte, men han kan genkende Toyotas strategi.

Annonce:

- Al ny teknologi er omkostningsfuld. Så hvis man vil nå en hvis volume, så kan man ikke forvente, at den kommer op med den reelle produktionspris. Så jeg kan godt genkende, at det ikke er en god forretning lige nu, men sådan var det også med Prius, at det først var på den lange bane, at den blev en god investering

 

I Danmark bliver Mirai introduceret til næste sommer, men kun i begrænset antal. Prisen i Tyskland bliver 491.000 kr., men hvordan den endelige pris bliver i Danmark, eller om man udelukkende kommer til at kunne lease bilen, tør Anders Tystrup ikke spå.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: