Annonce:
Annonce:

Kunne ikke få stjålet campingvogn tilbage fra tysk tyv: Nu har retten talt

En stjålet campingvogn dukkede sidste år op i Tyskland. Efter et års tovtrækkeri har ejerne nu fået lov til at få den hjem igen

Kennet Lund havde egentlig bestilt hytte i Jesperhus Blomsterpark i år, men han ender nok med at ændre planerne til campinghygge med konen og 3 børn. Foto: Privat
Kennet Lund havde egentlig bestilt hytte i Jesperhus Blomsterpark i år, men han ender nok med at ændre planerne til campinghygge med konen og 3 børn. Foto: Privat
Annonce:
Følg Biler

Torsdag i sidste uge blev Morten Jepsen endelig forenet med sin campingvogn.

Efter fire års afsavn kunne han og kammeraten Kennet Lund hente vognen i tyske Handewitt.

- Vognen stod på en plads ved et transportfirma, hvor den har stået i lang tid, da græsset var højere end hjulene. Forteltet og tv'et var væk, der var lidt småskader men ikke noget betydningsfuldt. Nøgler og registreringsattest fik vi udleveret, fortæller Morten Jepsen til Ekstra Bladet.

Morten og Kennet havde ellers aldrig troet, de ville se deres hvide Hobby-vogn igen. For forhistorien er, at campingvognen blev stjålet fra Kennets hus i Rødekro i februar 2014. Den dukkede dog op igen i foråret 2017, hvor den blev brugt som fastliggervogn i Tyskland af tyven og var fundet af politiet. Men alligevel kunne de ikke få den hjem, hvilket de rettede henvendelse til Ekstra Bladet om.

Annonce:

Ingen hælervare
For anklagemyndigheden i Flensborg i Tyskland besluttede, at den nye ejer - som godtroende havde købt vognen af tyven - fik lov at beholde vognen, da det tyske politi ikke vurderede, han var hæler.

'Den tyske anklagemyndighed har nu afsluttet sagen vedr. din campingvogn og udfaldet blev, at man i Tyskland ikke vil rejse tiltale mod den person, der har købt den i Tyskland. Man har åbenbart vurderet, at den tyske ejer har erhvervet sig campingvognen til en pris og under omstændigheder, der gør, at han ikke har kunnet vide, at den var stjålet, og derfor er de kommet til den afgørelse', skrev Syd- og Sønderjyllands Politi i et brev til Morten og Kennet.

Morten fik stjålet sin campingvogn: Nu er den dukket op, men han må ikke få den igen

Men nu er vognen altså retur i Danmark - dog uden Morten Jepsen og Kennet Lund har fået en nærmere forklaring på, hvorfor de igen må få vognen.

Ekstra Bladet har forsøgt at forespørge hos dansk og tysk politi. Og hos sidstnævnte lyder svaret, at en retsinstans i Tyskland har besluttet, at campingvognen tilhører de to danskere.

- Vi er utrolig glade for, retfærdigheden sejrede efter fire år, siger Morten Jepsen til Ekstra Bladet.

Begge har nu planer om endelig at bruge vognen i deres ferier.

Efterlyste stjålne campingvogne: Så truede tyvene ham

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: