Kvalt i slam – derfor skal du skifte olie!

Denne Audi TT har ikke fået skiftet olie i 133.000 km – nu er motoren kvalt i slam

Føj - så slemt kan det gå, hvis du ikke passer på din motor. (Foto: Privatfoto)
Føj - så slemt kan det gå, hvis du ikke passer på din motor. (Foto: Privatfoto)


Du ved det jo godt – det er dumt at glemme at skifte olien. I værste fald kan det ende med et motorhavari. Tag bare denne stakkels Audi TT 3,2. Det er en fin bil, som fra fabrikken yder 250 hk ved 6.300 o/min fra en vellydende 3,2-liters V6'er. Men for at kunne yde så mange heste og rotere så hurtigt, kræver det, at alle dele i motoren er velsmurte og med mindst mulig modstand.

Biler TV: politisk ukorrekte – men helvedes fede

Det er ikke lige, hvad der kan siges om denne Audi, den er nemlig fuldstændig kvalt i en tyk slam af olie, sod og metalrester. Billederne er dukket op på nettet fra en mekaniker, som kalder sig 'Dannyboy'. Til de skræmmende billeder, følger der en kort tekst med.

- En af mit arbejdsvenner sendte mig nogle billeder af en Audi TT 3.2, der ikke har været til service i løbet af 133.000 kilometer!!! Det er det, man kalder et seriøst forlænget serviceinterval. Billederne taler for sig selv, skriver Dannyboy på et internetforum for Audi'er.

Reparationen kan blive dyr, hvis ikke du har aftalen i orden med værkstedet. (Foto: PR) Biler FDM: Forbrugere kender ikke deres rettigheder på værkstedet

Bemærk hvordan knastakslerne nærmest er begravet i slam. (Foto: Privatfoto)
Bemærk hvordan knastakslerne nærmest er begravet i slam. (Foto: Privatfoto)

Få nu olien skiftet
En Audi TT skal mindst have ny olie for hver 30.000 km for at holde motoren frisk. Olien er nemlig med til at fjerne materiale i motoren, som snavs og metalpartikler, og hvis ikke disse fjernes ved at skifte olie og oliefilter, giver det ekstra slid på motoren, som først og fremmest fører det til højere brændstofforbrug. Men på sigt kan gå helt galt, som det gjorde med denne Audi TT. Olien absorberer nemlig også sod, og hvis olien ikke bliver skiftet, bliver olie og sod til sidst til en stor, sort klump slam, som dræber en motor, som den stakkels Audi TT.

61 kommentarer
Vis kommentarer