Kvinders hormoner er skyld i deres køreevner

Hormoner påvirker kvinders køreevner betydeligt, og det kan være svaret på, at de nogen gange kan have rigtig svært ved at parkere og bevæge sig i trafikken

Studier viser at kvinders hormoner kan påvirke deres køreevner. Foto: Colourbox
Studier viser at kvinders hormoner kan påvirke deres køreevner. Foto: Colourbox

Selvom flere studier har vist, at kvinder faktisk kører mere forsigtigt end mænd, har det været en generel påstand, at kvinder ikke kan finde ud af at køre i bil.

Og nu kan der faktisk være noget om snakken. Nye studier viser nemlig, at kvinders kørsel bliver yderst påvirket af deres hormoner, skriver Daily Mail. Og det har indflydelse på deres køreevner.

Imens mænd har et stabilt testosteron-niveau i kroppen (som kan være skyld i deres tendens til at køre hurtigere og tage flere chancer i trafikken) bliver kvinder hele tiden påvirket af deres hormoner i løbet af måneden.

De kvindelige hormoner, østrogen og progesteron, påvirker hjernen og har en stor effekt på deres adfærd - herunder kørefærdigheder.

Håbet er ikke helt ude
Når det for eksempel drejer sig om parkering, kan det nogle dage være gnidningsfrit at lave en tæt parallelparkering, hvor det andre gange kan tage en krig.

Sådan en opgave kan være nem, når østrogen-niveauet er lavt i kroppen - hvilket sker under kvindens menstraution.

Det skyldes, at hjernen er mere indstillet på at arbejde med virkning fra kroppens testosteron, som kvinder har en lille grad af. Testosteron er nemlig med at bedømme afstand og rumfang, beskriver undersøgelserne fra tidsskriftet, Behavioural Neuroscience.

Derimod er det værste tidspunkt for at klare en smal parkering, når kvinden har ægløsning og østrogen-niveauet er højt - her bliver testosteronen nemlig nedkæmpet.

Alt håb er dog ikke ude. For ifølge en undersøgelse fra Torontos universitet bliver kvinder hurtigt bedre til bestemte handlinger blot ved at spille et video-spil, hvor de kan øve sig i det, siger Gabrielle Lichterman, ekspert i hormoner og forfatter af bogen '28 dage: Det afslører din cyklus om dit kærlighedsliv, humør og evner.

Tyggegummi hjælper på reaktionsevnen
Der er måder, hvorpå du kan hjælpe dine evner i trafikken på vej.

Har du for eksempel en tendens til at blive irriteret, så prøv tyggegummi.

- Flere undersøgelser viser, at det forbedrer din tilstedeværelse ved at tygge tyggegummi, siger Gabrielle Lichterman.

- En anden undersøgelse har vist, at kæbemusklerne stimulerer et bestemt sted i hjernen, som sørger for at spotte bevægelser - så du vil være hurtigere på aftrækkeren, når det gælder biler, der stopper eller laver pludselige sving, siger hun.

En 24-årig egoistisk 'idiot'-chauffør taler nu ud, efter en sur kvinde rasede over hans ego-parkering i to båse.

 

27 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere