Landsdækkende politikontrol: Nu går politiet efter disse trafiksyndere

Politiet vil stå klar med færdselskontroller på landets skoleveje

Her de fem ting, der blev udskrevet flest bøder for i trafikken i 2019.

Mandag i uge 2 møder alle landets skolebørn atter ind til undervisning, og det skaber trafik og potentielt farlige situationer på landets skoleveje.

Derfor gennemfører landets politikredse i uge 2 færdselskontrol på skolevejene med det formål at gøre vejene mere sikre og forebygge, at børn og unge kommer til skade, når de går eller cykler til og fra skole.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Motorstyrelsens kontrol viste, at mange virksomheder ikke lever op til reglerne for varebiler og mandskabsvogne. Foto: Motorstyrelsen Biler Afslørende kontrol på danske veje: Mange får bøder

- Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag. Vi stopper desværre alt for mange bilister, der har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn. Rigtig mange af bilisterne kører også for stærkt, og for høj fart er involveret i mange trafikulykker, siger Christian Bertelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, i pressemeddelelsen.

Tusindvis blev snuppet
Mange bilister kører for stærkt på skoleveje, og da politiet i samme periode i januar 2019 kontrollerede trafikanterne på skolevejene, blev mere end 3000 bilister sigtet for at køre for stærkt.

- Netop nu, hvor det er mørkt, og sigtbarheden er dårlig i morgen- og eftermiddagstimerne, er det ekstra vigtigt at være opmærksom og overholde fartgrænserne. Derfor gennemfører vi kontroller på skolevejene i den kommende uge for at passe på skolebørnene, siger han.

Ikke kun forældrene er under opsyn på skolevejene. Politiet vil også holde øje med, om de cyklende skolebørn overholder færdselsreglerne og passer på sig selv i trafikken. Politiet vil f.eks. tjekke, om børnene taler i håndholdt mobiltelefon, mens de cykler, om de har husket cykellygterne, og om de går eller cykler over for rødt.

Både hund og chauffør blev blitzet af politiets fotovogn. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi Biler Fotovogn afslører firbenet bilist: Her sidder en hund bag rattet

86 kommentarer
Vis kommentarer