Lavere pris over Storebælt: Nu bestiller danskerne Brobizz i stor stil

I december skete en firdobling i antallet af Brobizz-bestillinger

Mange danskere har valgt at bestille en Brobizz, for det gør det fremover billigere at køre over Storebælt. Foto: /ritzau/Thomas Borberg
Mange danskere har valgt at bestille en Brobizz, for det gør det fremover billigere at køre over Storebælt. Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Har man en Brobizz, er det blevet billigere at køre over Storebælt fra nytåret.

Det er gået op for mange danskere, og derfor er der sket en stor stigning i antallet af Brobizz-bestillinger. Det fortæller Fyens Stiftstidende.

Ifølge avisen har næsten 6000 personer bestilt en Brobizz i december måned 2017, hvilket er fire gange så mange som året før, hvor der i december 2016 var 1500 bestillinger.

- December er ikke normalt en måned, hvor folk går ind og bestiller, men vi ser et stigende bestillingsantal i forhold, hvad vi normalt ser på denne tid af året. Det gør vi blandt andet, fordi vi informerer kraftigt for øjeblikket, så alle, der bruger kort eller kører i manuel bane, får en folder med på vejen og bliver informeret om, at de kan få en lavere pris, siger Martin Morsing Larsen, vicedirektør i Sund og Bælt, til Fyens.dk.

Bilforhandlere forventer fremgang i 2018: - Danskernes lyst er vendt tilbage

Brobizz er en forudsætning
1. januar, da 2017 blev til 2018, trådte prisnedsættelsen i kraft. Det vil sige, at du får 15 procent rabat på ture over Storebælt, men det kræver, at man har en Brobizz i sin bil.

Hvis ikke man har en Brobizz, koster det stadig 240 kroner at komme over Storebæltsbroen, hvorimod du får turen til 193,8 kroner, hvis du har én.

En Brobizz er i udgangspunktet gratis at bestille på storebaelt.dk, og det tager 5-10 hverdage at få leveret den.

Det eneste, som man skal betale, er et depositum på 200 kroner.

I dag foregår 66 procent af turene over Storebælt med Brobizz.

Her må bilister nu selv tanke: 'Jeg ved ikke, hvordan man gør'