Laveste antal ulykker i 35 år

Marts måned gav de laveste ulykkestal i 35 år

Det samlede antal ulykker i marts 2020 er det laveste, som Vejdirektoratet nogensinde har registreret. Arkivfoto: Kenneth Meyer
Det samlede antal ulykker i marts 2020 er det laveste, som Vejdirektoratet nogensinde har registreret. Arkivfoto: Kenneth Meyer
Følg Biler

Færre personer kom til skade i trafikken i marts måned 2020 end i nogen anden måned, siden Vejdirektoratet begyndte at opgøre statistik på området i 1985. 

Det viser de foreløbige ulykkestal, som Vejdirektoratet netop har offentliggjort i en pressemeddelelse.

Helt konkret blev der registreret 159 tilskadekomne i trafikken i sidste måned. Det er under det hidtil laveste niveau, der var 174 tilskadekomne i februar 2018. 

- Det er uden tvivl effekten af coronakrisen, vi kan se i tallene. Når personbiltrafikken falder så kraftigt, som det er sket i de seneste uger, så smitter det helt naturligt også af på ulykkesstatistikken, siger Marianne Foldberg Steffensen, afdelingsleder i Vejdirektoratet i pressemeddelelsen.

Nu jagter politiet disse trafikanter

De foreløbige ulykkestal viser desuden, at antallet af dræbte i marts 2020 ligger lavt.

Således blev der dræbt ni personer i trafikken i sidste måned, hvilket er lavt, men ikke helt usædvanligt. For eksempel var der syv dræbte i februar 2018 og otte dræbte i marts 2014 og april 2017.  De seneste fem år har der i gennemsnit været 14 dræbte i marts måned. 

Vejdirektoratet oplyser, at antallet af materielskadeulykker ifølge de foreløbige ulykkestal lander på 634 i den forgangne måned. Det er også lavere, end det plejer at være. I de sidste fem år har der i gennemsnit været 706 materielskadeulykker i marts måned.  Det er dog ikke helt usædvanligt at opleve måneder med så få materielskadeulykker. I februar 2017 var der 573 og i marts 2016 var der 629. 

Vil fortsætte
Vejdirektoratet formoder, at tendensen med lave ulykkestal vil vedblive i hele den periode, hvor samfundet er delvist nedlukket for at forhindre smittespredning. Det er dog stadig for tidligt at spå om de konkrete trafiksikkerhedsmæssige konsekvenser af coronakrisen. 

- Vi skal have mere data over en længere periode, før vi kan sige noget præcist om Coronatiltagenes påvirkninger af trafiksikkerheden, siger Marianne Foldberg Steffensen.

- Det er dog en udvikling, som vi følger tæt, siger hun.

Vejdirektoratets ulykkestal stammer fra politiets ulykkesrapporter. Når månedstallene opgøres, er de altid et estimat, da alle fakta om ulykkerne og de tilskadekomne ikke indtastes i databasen med det samme. Denne usikkerhed om månedstallene kan for marts 2020 muligvis være forstærket af, at politiet under coronakrisen kan have mere fokus på andre opgaver end indtastning af ulykkesrapporter. 

Dette bilmærke er billigst at forsikre

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+