Lille Tesla scorer topkarakter i sikkerhedstest

Tesla Model 3 har fået fem stjerner i den europæiske Euro NCAP-test, og bilen skiller sig særligt ud, når det kommer til sikkerhedssystemer

Her kan du se Tesla Model 3 brillere i Euro NCAPs test. Video: Euro NCAP

Biler, der kører galt, mens computeren hjælper med styringen. Løfter fra grundlæggeren, der viser sig at være sværere at realisere end som så. Og en navngivning af de autonome funktioner, der kunne misforstås.

Den amerikanske elbilproducent Tesla har været i vælten talrige gange på grund af de computerkræfter, som længe har fået bilerne til at skille sig ud fra mængden. Men nu har sikkerhedsniveauet i den nye Tesla Model 3 fået en af de største roser, som man næsten kan på europæisk grund.

Bilens sikkerhedssystemer har nemlig sluppet fra den skrappe Euro-NCAP sikkerhedstest med en karakter på 94 procent til punktet ’Sikkerhedssystemer’.

Ifølge bilistorganisationen FDM er resultatet det højeste procenttal, nogen i samme bilkategori har opnået i testen, som den ser ud i dag. Samlet set scorer den amerikanske elbil fem ud af fem mulige stjerner.

Den fortsætter dermed de gode takter fra sidste års amerikanske sikkerhedstest hos trafiksikkerhedsmyndigheden NHTSA, der også gav bilen topkarakter.

BMW E36 M3 er en af de biler, der nu er blevet en hel del billigere at importere til Norge. Foto: BMW Biler Her er biler over 20 år nu helt fri for afgift

Nødbremse i top
Ifølge bilteknisk redaktør hos FDM, Søren W. Rasmussen, udmærker bilen sig blandt andet ved at være sikker, uanset hvilken udgave man vælger.

- Som med Teslas øvrige modeller er der fem store stjerner til den nye Model 3. Kollisionssikkerheden er til topkarakter, og alle de nye sikkerhedssystemer er naturligvis standard, siger han til FDM.dk og tilføjer:

- Især den automatiske nødbremse udmærker sig. Både i forhold til bløde og hårde trafikanter. Det er på alle måder en sikker bil, uanset hvilken udgave man vælger. Godt gået af Tesla.

Euro NCAP supplerer på sin hjemmeside, at den lille elbil ’debuterer med en perfekt score’ i testens mest klassiske disciplin, frontalkollisionen.

Udover Tesla Model 3 er Skoda Scala, Kia Ceed, DS3 Crossback og Mercedes-Benz modellerne B-Klasse og GLE blevet testet i samme ombæring. Alle modtager de maksimale fem stjerner.

Dog får Kia Ceed og DS3 Crossback begge todelte resultater, da de i nogle dele af Europa også fås uden det fulde arsenal af sikkerhedssystemer, der i dag kræves for at få fuld plade.

Møtrikkerne er muligvis ikke blevet spændt ordentligt på fabrikken, og det kan skabe farlige situationer, hvis det ikke udbedres. Foto: Mazda Biler Tilbagekalder 855 biler i Danmark: Hjulet kan falde af

40 kommentarer
Vis kommentarer