Annonce:
Annonce:

Linse: - Jeg vil have en blærebil

Ugens Søndagsbilist: Linse efterlod sin bil midt på vejen, da hun gik i stå og døren faldt af

Annonce:
Følg Biler

51-årige Linse har for tre måneder siden skiftet sin bil ud.

- Nu kører jeg i Dodge Ram, siger Linse, der før kørte Mazda.

- Den var jo billig at have stående på gaden, var færdigbetalt og billig i vægtafgift og forsikring. Men da Mazdaen ikke kunne mere og var død, så tænkte jeg - nu behøver jeg ikke være fornuftig mere. Nu har jeg været det længe nok. Nu skal jeg tilbage til det amerikanske, for det kørte jeg altid i helt gamle dage. Der har jeg både haft Chevrolet Silverado, og jeg har haft GMC Safari og alle mulige fede amerikanere. Jeg tænkte, det skal jeg igen, for jeg savnede lidt at blære mig og bare køre i en fed bil, og være den her drengepige som jeg er, siger Linse og fortsætter:

- Og når jeg så ankommer et sted, så kommer jeg i denne her i stedet for at komme i min Mazda.

Annonce:

Jakob Kjeldbjerg: - Jeg hader ofte min Porsche

Leasing er lige moderne nok
'Familien fra Bryggen'-stjernen har tidligere haft fire Mercedes'er på ti år.

- Min grå Mercedes brækkede sig. Den var færdig, og så leasede jeg min sorte Mercedes. Men det der leasing er slet ikke mig. Det er lige moderne nok, siger Linse og fortæller hvorfor:

- Jeg synes, det er skidedyrt. Man betaler og betaler, og så er det ikke engang ens egen bil. Der er jeg lidt for gammeldags. Det kan jeg ikke finde ud af. Jeg synes, det er federe bare at eje sin egen bil, siger Linse, der kører i sin nye Dodge, mens hun taler med Ekstra Bladet.

- Jeg kører på Bryggen, og alle folk vinker, griner hun og fortsætter med at fortælle om Dodgens fortræffeligheder.

- Jeg har lige fået lavet den matsort med folie. Den er så sprød - den er møglækker, siger hun.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Dodge1.JPG

En værre røver
- Er det en rigtig benzinsluger?

Annonce:

- Det var jeg lidt bange for, fordi jeg ved godt, det er dyrt at køre amerikansk. Men den er fra 2006, så det er ikke en af de helt væmmelige. Og det er en V8'er, så når jeg kører kontinuerligt, så går den faktisk ned til fire cylindere og bruger kun det halve i benzin. Men det gør den ikke på bykørsel. Der er den altså en værre røver.

- Jeg har været i Jylland med den flere gange, og det er faktisk ikke så slemt. Jeg skal bare lade være med at køre for stærkt. Det er svært. Man får lidt tung fod i de her biler, erkender Linse.

Drabsoffer bisat: Derfor står der en Porsche på kisten

- Hvad er din absolutte topfart?

- Jeg har kørt 260 kilometer i timen. Det har jeg gjort mange gange. Og så har jeg toppet 300 kilometer i timen, men der sad jeg ved siden af. Det var med min ven Jørgen - ham der døde. Han kørte sateme godt. Han var nok den eneste, jeg kender, som jeg ikke var bange for at køre stærkt med, siger Linse om sin kære afdøde ven, der blev skuddræbt.

Frank Hvam: - Jeg føler mig idiotisk i min elbil

Annonce:

- Jeg havde også håbet på, at hvis jeg nogensinde skulle af sted, så skulle det være i fart på en motorcykel eller i en bil. Det skulle fandeme ikke være ved at blive skudt, siger Linse, der kun kører hurtigt, når hun er alene i bilen.

Bildøren faldt af
- Hvad var din første bil?

- Jeg startede ud med en Austin Allegro. Jeg havde lige fået kørekort, og jeg gik i stå inde i Gyldenløvesgade (i København, red.). Alle dyttede af mig, Så steg jeg ud, og så faldt bildøren af. Jeg råbte og skreg af alle dem, der dyttede af mig, og så skred jeg fra bilen. Jeg gik bare. Jeg kunne slet ikke holde det ud. Jeg gik over og tog en bus til Valby, griner Linse om det sjove minde.

- Hvornår fik du kørekort?

- Jeg var gået i gang med det, men så røg jeg i fængsel, da jeg var 18 år. Så kom jeg først ud, da jeg var 19 et halvt, og så gjorde jeg det færdigt. Men jeg har kørt bil, siden jeg var 15 år. Jeg har haft super mange sjove timer i en bil, for jeg er en bilpige, og jeg har tilbragt rigtig meget af mit liv i biler, siger Linse.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Dodge3.JPG 

Annonce:

- Hvad er din yndlingsbil?

- Min Dodge - men så skal det være med al ekstraudstyret; med kæmpestore monsterhjul og lys på taget og kæmpe gitter foran. Eller også skal det være en Chevrolet Bel Air fra '57. Den er også sprød. Hvis det skal være en mere moderne bil, skal det være en Mercedes. Jeg elsker Mercedes.

Aldrig været så flov
- Hvilken bil kunne du aldrig drømme om at komme trillende i?

- Mercedes Smart Car. Jeg har kørt én tur, og jeg har aldrig været så flov i hele mit liv. Folk dyttede bare. Jeg er 1,80 høj, og jeg så helt forkert ud i den. Jeg havde taget bilen på ligesom en jakke. Det var helt forfærdeligt, også fordi jeg er lidt en blærerøv med biler. Jeg kan godt lide store biler. Jeg kan godt lide, der er styr på det, og det er lækkert, og så sad jeg der i en Smart Car hele vejen til Ringsted, fortæller Linse.

Annonce:

- Har du haft uheld i biler?

- Jeg havde lige fået Dodgen, og så kom jeg til at køre ind i en dame. Jeg troede, hun havde flyttet sig. Det havde hun så ikke. Men det var med 0 kilometer i timen. Jeg trillede bare hen i hende, fortæller Linse, der har været passager, hvor bilen trillede rundt på taget.

Han var fuld
- Det var efter, jeg var kommet ud af fængsel, og min kæreste sad i Horserød og skulle tage det sidste af sin dom. Så skulle jeg besøge ham, og jeg kørte med en, jeg slet ikke kendte, som havde en kone i Horserød. Jeg havde ikke nogen bil, så jeg kørte med ham, og så viste det sig, han var fuld. Vi kørte galt på motorvejen og rullede rundt på en mark. Jeg fik en ordentligt bule i hovedet, men ellers skete der ikke noget, siger Linse.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Dodge4.JPG 

- Kan du selv lave noget på biler? Skifter du selv til vinterdæk?

Annonce:

- Nej det gør jeg ikke. Det får jeg altid nogle mænd til, griner Linse.

- Jeg kan godt skifte et dæk, hvis jeg punkterer, men er der en anden i nærheden, får jeg dem til det.

- Du har dine hunde i bilen. Men er du ellers øm over for den. Må man krumme?

- Ja det må man godt. Det måtte man ikke i min sorte Mercedes, men det var fordi, den var leaset, og jeg vidste, jeg ville miste en masse penge, hvis den var klam, når jeg afleverede den. Så det var sådan set det eneste gode ved at lease; at jeg kunne finde ud af passe lidt bedre på den.

- Men den amerikanske kan sgu godt tåle nogle krummer. Jeg vil ikke have, folk tager neglelak på, men krummer og kaffe på måtterne, det tager jeg ikke så højtideligt. Så køber vi sgu bare nogle nye måtter. Jeg spiser selv havregrød og skyr og kaffe, og det hele vælter rundt, mens jeg kører.

(Se Linse sige farvel til Mazdaen herunder)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: