Luksus-BMW'er til en værdi af 93 millioner totalskadet af sandstorm

Sand fra en byggeplads i det nordlige Tyskland har totalskadet hele 450 luksusbiler. Yderligere 3500 biler skulle repareres, før de kunne sættes til salg

Omkring 450 BMW'er blev skrottet på grund af en sandstorm. Foto: Ritzau Scanpix
Omkring 450 BMW'er blev skrottet på grund af en sandstorm. Foto: Ritzau Scanpix
Følg Biler

450 luksusbiler af mærket BMW til en samlet værdi af lige knap 93 millioner danske kroner, der skulle transporteres til Storbritannien fra Tyskland, er blevet totalskadet, fordi de var parkeret ved siden af en byggeplads i havnebyen Cuxhaven i det nordlige Tyskland.

Det skriver The Sun.

Angiveligt var der stablet en kæmpe sandbunke op på byggepladsen, som en kraftig vind blæste ind i bilerne. Udover de 450 totalskadede biler - hovedsageligt biler fra BMW3-serien -, blev yderligere 3500 biler ødelagt så meget, at de skulle til tjek og repareres, inden de kunne sælges i Storbritannien.

Bilerne vurderes til at koste 25.000 pund stykket (cirka 210.000 danske kroner), og derfor løber de totalskadede biler altså op i et tab på hele 92,9 millioner danske kroner for den tyske bilgigant.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

Vanvittig prank: Bil dinglede fra bro

Super sportsvogne i blandt
Ifølge flere unavngivne medarbejdere i BMW, som det britiske medie har snakket med, var der også adskillige af bilgigantens superbiler - den hybride i8-sportsvogn til en værdi af lige over en million kroner i Storbritannien - blandt bilerne nær byggepladsen.

Og ifølge The Sun måtte virksomheden 'Southampton Cargo Handling' på så stort et overarbejde, at de skulle rengøre omtrent 30 biler om dagen i perioden fra april til juni måned, da stort set alle biler skulle have fjernet sand i luftfiltre og i generatorer. Derudover skulle mange af bilerne lakeres om.

- En autolakering af denne slags biler koster omkring 20.000 pund (168.000 kroner). Så dyrt er det, siger en medarbejder til The Sun og fortsætter:

- Omkring 4000 af bilerne var dækket af sandbjerge, og mange blev skrottet, hvilket har kostet BMW en formue. Bilerne, der ikke blev skrottet, er blev solgt rundt omkring i Storbritannien.

Ifølge medarbejderen var de ødelagte biler af modellerne M140i,  M2, M3, 218, 220, 230, 320,330, M4, M5 – og så altså også en håndfuld biler af BMW's nye i8s.

Det siger BMW
Den tyske bilgigant bekræfter hændelsen og udtaler følgende til det britiske medie:

- Et antal ordrer af BMW-køretøjer blev påvirket af den kraftige storm i Cuxhaven, som er en nøgledestination for BMW, da mange af vores biler til Storbritannien bliver transporteret derfra, siger en talsmand og fortsætter:

- Det voldsomme vejr resulterede i, at materialer fra byggepladsen ved siden af, ødelagde en række køretøjer, der skulle tranporteres. Omkring 4000 biler stod parkeret, og ved omkring 450 af dem vurderede vi, at vi blev nødt til at bygge en ny bil til kunden eller at tilbyde dem en anden bil, vi havde på lager.

22-årig kvinde slået i ansigtet i vejvrede: Nu er HUN dømt

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby