Luksus-camper klarer alt fra vasketøj til barskt terræn

Lad dig ikke narre af det nærmest brutale ydre – bag Global XRS 7200s døre gemmer der sig en luksus-camper, som kan klare selv det hårdeste terræn

Global XRS 7200 er en autocamper, man uden problemer kan køre verden rundt i. Til gengæld koster den også derefter. (Foto: PR)
Global XRS 7200 er en autocamper, man uden problemer kan køre verden rundt i. Til gengæld koster den også derefter. (Foto: PR)

Leder du efter en autocamper, der er slidstærk nok til at kunne klare en tur til selv de mest afsidesliggende verdenshjørner uden at gå på kompromis med et højt niveau af bekvemmelighed?

Du finder nok ikke en bedre kandidat end Global XRS 7200 fra tyske Action Mobil, som i over 35 år har beskæftiget sig med at producere terrængående luksuskøretøjer.

Se også: Nu kører direktørens drøm 350 km/t

For mens det ydre ligner noget, der er taget ud af en krigsfilm, er synet noget anderledes, når man træder ind i den kæmpestore autocamper med træk på alle seks hjul. Her er nemlig ikke sparet på noget.

Har dampovn og vaskemaskine
Maden kan du tilberede på et Gaggenau induktionskomfur eller i dampovnen, hvorefter du kan nyde aftensmaden i det klimakontrollerede indre.

Indenfor i Global XRS 7200. (Foto: PR)
Indenfor i Global XRS 7200. (Foto: PR)
 

Fødevarerne holdes kolde i det enkelte eller dobbelte (hhv. 150 L og 175 L) køleskab, som er specialisoleret af Action Mobil selv.

Hvis der skulle være behov for at få vasket tøj, kan det klares ved hjælp af vaskemaskinen og tørretumbleren, der selvfølgelig også er at finde i det imponerende mobile hjem.

Se også: Ny super-Audi topper ved 305 km/t

Der er naturligvis også både et stort badeværelse og adskillige sovepladser ombord på Global XRS 7200, og underholdningen til de lange køreture er der heller ikke slækket på.

Har tv på 40 tommer
Et 40-tommer HD-TV med Apple TV og en satellit-internetforbindelse sørger for, at du altid kan slappe af til en film eller surfe på internettet undervejs.

Der er styr på underholdningen i Global XRS 7200. (Foto: PR)
Der er styr på underholdningen i Global XRS 7200. (Foto: PR)
 

Og selv om det ydre af Global XRS 7200 ikke er lige så æstetisk et mesterværk som det indre, er det alligevel imponerende.

Hele 18 ton vejer den 7,2 meter lange autocamper, der er bygget ovenpå et MAN-chassis. Et så tungt køretøj kræver power, og det får den via en 720 hestekræfters motor.

Motorcyklen monteres bagpå
Skulle du forresten have lyst til at medbringe din motorcykel, kan denne opbevares på den dertil hørende lift på bagsiden af køretøjet.

Prisen på Global XRS 7200 er umiddelbart i omegnen af $1,1 million – hvilket dog er for den absolutte basis-model.

Den reelle danske pris for et 'fuldendt' eksemplar nærmer sig formentlig 10 mio. kr. – altså et godt stykke over den gennemsnitlige autocamper.

Du kan se flere billeder her.

1 af 2 Den sekshjulstrukne lastvogn har både vaskemaskine og tørretumbler bagerst. (Foto: PR)
2 af 2 Global XRS 7200 er en autocamper, man uden problemer kan køre verden rundt i. Til gengæld koster den også derefter. (Foto: PR)
30 kommentarer
Vis kommentarer