Må vi komme med på stationen? Så lækre er de nye politibiler i Schweiz

Politiet i Basel har erstattet sine dieseldrevne patruljevogne med syv eksemplarer af Tesla Model X, der ifølge politiet er billigere i længden

Selv om Tesla Model X er markant dyrere i indkøb, er bilen billigere på den lange bane, mener politiet i Basel. Foto: Paul Sancya/AP/Ritzau Scanpix
Selv om Tesla Model X er markant dyrere i indkøb, er bilen billigere på den lange bane, mener politiet i Basel. Foto: Paul Sancya/AP/Ritzau Scanpix
Følg Biler

Med mindre du kører kører Audi S6 eller har sat en kompressor på Corollaen, kan det blive svært at slippe fra den nyeste tiføjelse til garagen hos politiet i Basel, Schweiz.

Byens politi har nemlig besluttet at indkøbe syv elektriske Tesla Model X 100D, der har en 0-100 tid på 4,9 sekunder. De skal erstatte politiets aldrende dieselbiler, skriver mediet The Drive.

Elbiler har stadig deres store gennembrud som patruljevogne til gode, og det schweiziske valg giver derfor også anledning til et par opfølgende spørgsmål.

Er den dyr?
En Tesla Model X er en rigtig dyr vogn. Faktisk har Basels politi regnet sammen, at hver bil - når den er blevet iklædt fuld uniform - vil koste små 890.000 kroner sammenlignet med 575.000 kroner for en almindelig patruljevogn.

Men til trods for den store prisforskel er elbilen angiveligt stadig så meget billigere at køre i og vedligeholde for politiet, at de samlede omkostninger bliver lavere. Det skriver Basels politi i en pressemeddelelse.

Dertil kommer, at Teslaens gensalgsværdi er markant højere end for de øvrige patruljevogne.

Vanvidsflugt i Sverige: Biltyv smed motorsav efter politiet

Hvad med rækkevidden?
Man fristes måske til at tro, at man selv i en almindelig personbil vil have gode chancer for at slippe væk, simpelthen fordi Teslaen vil løbe tør for strøm, før den når at indhente en. Men i så fald skal man køre rigtig, rigtig langt.

Tesla Model X klarer 500 kilometer på en opladning, og det er langt over de 200 kilometer, som patruljevognene i Basel i gennemsnit i kører hver dag.

Politiet fremhæver desuden bilens fine køreegenskaber og plads i kabinen som højdepunkter, der gør den store Tesla særdeles velegnet som patruljevogn

Mand anklaget for biltyveri kørte til retten i stjålet bil

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+