Annonce:
Annonce:

Mange bruger ikke bilens dyre ekstraudstyr

Ny undersøgelse viser, at mange kun bruger en brøkdel af den teknologi, vi betaler ekstra for i nye biler

Vi bruger tusindvis af kroner på at opgradere vores nye biler med ekstraudtyr, som vi ikke bruger. (Foto: PR)
Vi bruger tusindvis af kroner på at opgradere vores nye biler med ekstraudtyr, som vi ikke bruger. (Foto: PR)
Annonce:
Følg Biler

Det skulle være så smart med alle de teknologiske systemer, du får installeret i den nye bil, og som du oven i købet betaler masser af penge for. Men når du sidder der i bilen, er det nemmere at bruge din smartphone til at finde vej med end at gøre dig besværet og få bilens nye udstyr til at virke.

Steve McQueens flugtbil solgt for 12 mio. kr.

Sådan ser det i hvert fald ud til, at mange billister har det, hvis man skal tro '2015 Drive Report survey', som kortlægger vores bilvaner. Det er den amerikanske analysevirksomhed, J.D. Power, der står bag undersøgelsen.

Bruger under halvdelen af udstyret
Undersøgelsen viser blandt andet at 20 procent af deltagerne aldrig har brugt – eller har forsøgt at bruge – halvdelen af den teknologi, der er i deres biler.

Lille pige får 43 mio. kr. i erstatning fra Volvo

Annonce:

Tag for eksempel bilens informationssystem, der kan fortælle dig om og anbefale de nærmeste restauranter eller tankstationer. Kun 43 procent af deltagerne i undersøgelsen har benyttet sig af dette. Og kun 35 procent har gjort brug af bilens automatiske parkeringssystem. 

Det er udstyr, vi betaler tusindvis af kroner for at få installeret i vores nyindkøbte biler. Men noget tyder på, at vi hellere vil benytte os af andre hjælpemidler på vores bilture. Eksempelvis foretrækker undersøgelsens deltagere at lave ruteplanen på en smartphone eller en tablet frem for at benytte sig af bilens integrerede systemer.

Så måske burde vi derfor sige nej tak til bilforhandlerens salgstale, når han fylder vores bil op med ekstraudstyr – og tømmer vores lommer for kontanter.

Undersøgelsen blev lavet mellem april og juni i år og omfatter mere end 4000 amerikanere. Alle deltagerne havde ved undersøgelsen begyndelse haft deres nye bil i mindst tre måneder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: