Mange hader dem: Nu vil Kia integrere dem i deres biler

Kias bud på fremtidens mobilitet indeholder elektriske løbehjul som udstyr til din bil

Kia har udviklet et elektrisk løbehjul, som de overvejer at integrere i fremtidige bil-modeller. Foto: Kia
Kia har udviklet et elektrisk løbehjul, som de overvejer at integrere i fremtidige bil-modeller. Foto: Kia

Herhjemme har udlejningsudgaverne af de elektriske løbehjul været genstand for stor debat, men spørger man bilkoncernen Kia er løbehjulene uden tvivl en del af fremtidens mobilitet og særligt i byerne.

Således har koncernen afsløret en ny prototype på et elektrisk løbehjul, som kan ende med at blive integreret i fremtidige Kia-modeller, og tanken er, at løbehjulene skal bruges 'på de første og sidste kilometer af pendlingen', lyder det fra Kia i pressemeddelelsen.

Løbehjulene skal altså ses som en måde, at bilejerne eksempelvis kan transportere sig fra deres bil og hen til deres arbejdsplads, hvis de ikke har mulighed for at parkere bilen helt inde ved deres arbejde.

Siden årsskiftet er mere end 100 mennesker i Københavnsområdet kommet alvorligt til skade mens de kørte på elløbehjul. Foto: Linda Johansen Nyheder Fulde folk styrter på el-løbehjul

Når løbehjulet er monteret på bilen, oplades det automatisk ved hjælp af elektricitet, der produceres under kørslen, hvilket sikrer, at brugeren kan afslutte sin transport problemfrit.

- Dette er et integreret personligt løbehjul, der kan blive aktuel i fremtidige bilmodeller fra Kia. Vi ønsker at gøre vores kunders liv så let og underholdende som muligt. Vores elektriske løbehjul gør de første og sidste kilometer af pendlingen til en leg, samtidig med at det hjælper med at reducere overbelastning og emissioner i centrum af byerne, siger DongJin Hyun, leder af Kia-koncernens Robotics Team, i pressemeddelelsen.

Snart vil man ikke længere kunne komme bag rattet af en helt ny udgave af denne bil. Foto: PR Biler 50 eksemplarer tilbage: Nu er det slut med denne bilmodel

Topfart på 20
Til Ekstra Bladet oplyser Kia Danmark, at der endnu ikke er konkrete planer om, at løbehjulet skal blive en del af fremtidige Kia-modeller, men at konceptet skal ses som 'et bud på fremtidens mobilitet'.

Kias elektriske løbehjul har et 10,5 Ah litium-batteri, og de kræfter rækker til en tophastighed på 20 km/t. Rækkevidden er på omkring 20 km på en enkelt opladning.

Med en vægt på 7,7 kg samt et foldbart design er løbehjulet praktisk og kompakt at have med i en bil.

112 El-løbehjul kører over for rødt og ind i politi-motorcykel

81 kommentarer
Vis kommentarer