McLaren's 'begyndermodel' har 570 heste

McLaren har netop introduceret 'begyndermodellen' 570S – mærkets langsomste model

McLaren's 'mindste' hedder 570S. Den har 570 hk og runder 100 km/t på blot 3,2 sekunder. (Foto: McLaren)
McLaren's 'mindste' hedder 570S. Den har 570 hk og runder 100 km/t på blot 3,2 sekunder. (Foto: McLaren)

(Foto: McLaren)
(Foto: McLaren)

McLaren er den type bilfirma, hvor intet er overladt til tilfældighederne. Alt er simpelthen gennemtænkt ned til mindste detalje. Tag nu chassiet til deres spritnye og hidtil mest ”almindelige” model, 570S. Det hedder MonoCell II og er bygget udelukkende i kulfiber, det betyder, at chassiet er stærkt, stift og vejer under 80 kg. Og samlet vejer hele den nye bil kun 1.313 kg. Til sammenligning vejer en Porsche 911 Turbo S PDK 1.680 kg.

Se også: Så har man for mange biler: Lader konen køre sin McLaren P1

Den lave vægt giver fantastiske accelerationer. 0 til 100 km/t er overstået på blot 3,2 sekunder, mens 0 til 200 km/t ekspederes på 9,5 sekunder. Topfarten er opgivet til 328 km/t. Fartpotentialet burde altså være tilstrækkeligt for de fleste, men vægten er også med til, at 570S faktisk har et hæderligt brændstofforbrug på 10,8 km/l – imponerende for en bil, der runder 300 km/t.

Samme motor som P1
En af grundene til, at 570S kan være relativt økonomisk, er den 3,8-liters V8'er med to turboer. Det er faktisk samme motor, som vi finder i storebrødrene 650S og den mægtige P1. 30 procent af motoren er dog unik, og så er M838TE, som motoren hedder, de-tunet, så den ”kun” yder 570 hk og 600 Nm. Motoren trækker via en 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse gennem baghjulene.

(Foto: McLaren)
(Foto: McLaren)

Porsche-killer
Der er ikke nogen tvivl om, at McLaren vil slå Porsche og deres legendariske 911 Turbo på egen banehalvdel, og et af stederne, hvor 570S slår Porsche uden at have kørt en eneste meter, er på pladsen. 570S har nemlig 150 liter plads i snuden til weekendtasker – det er måske ikke imponerende, men det er faktisk 35 liter mere end 911. (Så tæller vi dog ikke mikrobagsæderne i 911 med)

Se også: Denne bil accelererer til 400 km/t på kun 20 sekunder

Fordi 570S bliver McLaren's mindste og dermed billigste model, skal den også ud til et større, og mindre hardcore publikum. Men hvis man skal kunne snuppe bilen til en weekendtur i Cannes, så kræver det, den er til at holde ud. Derfor er adgangsforholdene optimeret, så du ikke behøver at være gymnast for at stige ind i bilen.

(Foto: McLaren)
(Foto: McLaren)

Kabinen er optimeret med mere aflægningsplads, lækre sæder og 7 tommer trykfølsom skærm. Og så er der selvfølgelig McLaren's avancerede undervogn, som har aktive støddæmpere og krængingsstabilisatorer, som skulle give en ekstremt komfortabel og veldæmpet undervogn ved promenadekørsel, mens den kan strammes op til benhård, når der skal køres på bane.

Prisen på 570S er endnu ikke kendt, men du skal ikke forvente, at den bliver billig, og så kan du kun købe modellen igennem den svenske forhandler i Stockholm.

9 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere