Annonce:
Annonce:

McQueen brugte den: Filmbil vil indbringe uhyrligt beløb

Porsche brugte den til vigtige Le Mans-tests, og selveste Steve McQueen benyttede den i sin Le Mans-film. Nu kan den blive din

Se og hør bilen, som Steve McQueen brugte som kamera-vogn. Video: Gooding & Co.
Annonce:
Følg Biler

Mellem 85 og 105 millioner kroner ventes prisen at lande på, når denne helt unikke racerbil kommer under hammeren hos Gooding & Co. ved dette års Pebble Beach Concours d'Elegance i Californien i august.

Bilen er den legendariske Porsche 917K fra 1970, som folk med interesse for racerløbet Le Mans eller skuespilleren Steve McQueen med stor sandsynlighed vil genkende.

Brugt som kamera-vogn
Denne 917K har nemlig en helt speciel historie, som sandsynligvis vil være med til at drive prisen alvorligt i vejret, når den skal sælges.

For det var netop denne racerbil, som Steve McQueens produktionsselskab Solar Productions lejede til brug i filmen 'Le Mans' fra 1971, hvor 'The King of Cool' selv havde hovedrollen.

Dele af filmen blev optaget under det rigtige Le Mans-løb i 1970, og her blev Porschen brugt som kamera-vogn, ligesom den optrådte i flere scener.

Her ses McQueen under optagelserne til filmen 'Le Mans' i juni 1970. Foto: AP
Her ses McQueen under optagelserne til filmen 'Le Mans' i juni 1970. Foto: AP
 

Kraftigste Jaguar til dato: Knurrer og hvæser som en vildkat

Annonce:

Forud for filmoptagelserne havde den været brugt til Porsches egne testkørsler op til Le Mans 1970, hvor racerkørerne Brian Redman og Mike Hailwood sad bag rattet. Her satte Redman hurtigste omgangstid og beviste, at bilen nu var klar til kamp i 24-timers løbet ved Le Mans.

Og det var vigtigt, for året forinden havde Porsche haft store problemer med aerodynamikken på sin nye model 917 - faktisk omkom den britiske racerkører John Woolfe i en Porsche 917 kort efter starten på Le Mans i 1969.

Men i 1970 var historien en anden - her var det en 917K, der vandt hele løbet. K'et står for 'Kurzheck' og refererer til, at bilen havde fået en kortere hæk og ændret aerodynamik, som forbedrede køreegenskaberne markant.

Den er god nok! Steve McQueens Mustang fundet blandt skrotbiler

Ramte 362 km/t
Motoren i bilen er intet med intet mindre end en 12-cylindret boksermotor - endda en luftkølet en af slagsen, som lyder helt fænomenalt, som du kan høre i videoen øverst.

Afhængig af version ydede den mellem 520 hk og 630 hk i Le Mans-bilerne, hvilket var nok til at sende den op på svimlende 362 km/t på Le Mans-banen.

Annonce:

Efter filmoptagelserne forsvandt denne Porsche 917K i omkring 25 år. I 2001 dukkede den så op i en lagerhal uden for Paris - støvet, men stadig i de originale lyseblå og orange Gulf-farver.

I dag er bilen ejet af en privat samler, som for nylig har fået den restaureret, så den nu er klar til en ny velbeslået ejer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: