Mercedes bygger stationcar – men af hvilken model?

Mercedes kæmpe program vokser med endnu en tilføjelse – denne gang stationcar-variant af CLA

Kan du gætte hvilken model, Mercedes har baseret denne stationcar på? (Foto: Mercedes-Benz)
Kan du gætte hvilken model, Mercedes har baseret denne stationcar på? (Foto: Mercedes-Benz)

Det er lige før, Mercedes har en bil for hver konsonant, der er i alfabetet. Det tyske mærke har alt fra varevogn til sportsvogn og fra firehjulstrækker til forhjulstrækker. Nu kommer der så endnu en tilføjelse. For coupe-sedanen CLA får en bror i form af en stationcar-variant, som Mercedes har døbt Shooting Brake.

Mercedes G-legende-wagen

Stationcar er nok en overdrivelse, og du skal ikke forvente, at CLA Shooting Brake er det optimale valg, hvis du skal på mountainbike/kajaktur med fire venner. Alligevel sluger bagagerummet 495 liter. Og Mercedes lover, at de har gjort noget ved loftshøjden på bagsædet. Der skulle nu være fire cm mere nu, så bagsædet kan bruges af andre end dværge og blebørn.

Du skal ikke forvente at kunne have alverden med i Shooting Brake. (Foto: Mercedes-Benz)
Du skal ikke forvente at kunne have alverden med i Shooting Brake. (Foto: Mercedes-Benz)
 

AMG
CLA Shooting Brake kommer med to dieselmotorer – 200 og 220 som yder 136 hk eller 177 hk. Der findes også tre benzinmotorer 180, 200 eller 250 med 122 hk, 156 hk eller 211 hk. Det er alle motorer, vi kender fra resten af modelprogrammet, men der kommer også en AMG-version af CLA Shooting Brake, som har den unikke to-liters turbomotor med 360 hk og 450 Nm, som kun findes i A-klasse og CLA. Motoren er verdens kraftigste serieproducerede firecylindrede motor, som klarer 0 til 100 km/t på kun 4,7 sekunder.

Der skulle være fire cm mere loftshøjde i Shooting Brake sammenlignet med den almindelige CLA. (Foto: Mercedes-Benz)
Der skulle være fire cm mere loftshøjde i Shooting Brake sammenlignet med den almindelige CLA. (Foto: Mercedes-Benz)
 

Det femte medlem
De kompakte modeller er mere vigtige end nogensinde før for Mercedes. I de første 10 måneder af 2014 er der blevet solgt 375.000 kompakte modeller, eller næsten halvdelen af Mercedes samlede salg. Så det giver mening, at Mercedes udvider deres kompakte modelrække med CLA Shooting Brake, som bliver det femte medlem.

Stjerne-bil tilbagekaldes

- Den nye CLA Shooting Brake er det nyeste medlem af vores vellykkede familie af kompakte modeller. Sortimentet, som nu omfatter fem modeller, dækker et meget bredt spektrum: med den rummelige B-klasse Sports Tourer, den ungdommelige og dynamiske A-klasse, avantgarde CLA-klasse og den kompakte SUV GLA, imødekommer vi et væld af forskellige kundeønsker i dette segment, siger Ola Källenius, medlem af Divisional Board Mercedes-Benz Cars, med ansvar for Marketing & Sales.

 

Mercedes Danmark var ikke til at nå, så vi ved endnu ikke noget om priser. Men CLA Shooting Brake lander hos tyske forhandlere allerede fra marts 2015, så forvent at se den på dansk jord i det sene forår.